Kinderkamer inrichten? Zo doe je dat voor weinig


Je kan enorme bedragen betalen voor het inrichten van jouw kinderkamer. Maar wist je dat het ook gewoon heel goed kan met een kleine portemonnee?

Wanneer je op sociale media zit en je krijgt een kind ga je alles voorbij zien komen. Ouders die hun huis in één keer laten stylen door een stylist en hier een fortuin voor betalen. De kinderkamer ziet eer prachtig uit, maar jij hebt minder te besteden. Toch kan jij ook zo’n mooi ingerichte kinderkamer krijgen voor weinig geld. Met een paar goede tips kom je al heel ver. Van leuke muurstickers kinderkamer tot tweedehands shoppen. Hier volgen de tips: 

#1 Zonde om een nieuwe wieg te kopen 

De gedachte is prachtige: je kleintje ligt straks heerlijk in een prachtig wiegje. Toch helpen we je even uit die droom, want de periode dat je kleintje in een wiegje ligt is ontzettend klein. Daarom adviseren wij ook er niet te veel geld aan uit te geven. Leen of koop er gewoon één via bijvoorbeeld marktplaats. Gelukkig zijn ook de vintage wiegjes tegenwoordig weer helemaal in de mode. Dus ga je gewoon hartstikke goed mee met de trend wanneer je een wieg tweedehands aanschaft. 

#2 Slimme en goedkope Muurdecoratie 

Behang kan best duur zijn. Vooral wanneer het behang is van een bepaald merk met bepaalde bekende tekenfilmfiguren. Dit kan je slim voorkomen bij unieke toffe muurstickers. Je kan bijvoorbeeld de naam van je kind kiezen of gewoon prachtige bloemen, dieren of sterren aan de muur plakken. Muurstickers kosten niet veel geld, maar zorgen toch voor een beetje speelsheid aan de muur. 

#3 Babyuitzet leasen 

Je kan tegenwoordig bijna alles huren en leasen. Zo kan dit ook gewoon voor je babyuitzet. Alles wat je voor een jonggeboren baby nodig hebt zal je maar zo korte tijd gebruiken. Het is eigenlijk gewoon zonde van het geld. Ook draag jij bij het leasen van babyspullen bij aan een betere wereld. Want je koopt niet weer nieuwe materialen. 

#4 Ladekast als commode

Wees ook af en toe een beetje creatief. Probeer buiten de kaders en uit de hokjes te denken. Zo koop je bijvoorbeeld gewoon een ladekast en gebruik je als commode. Dit kost je veel minder geld, plus je hebt gelijk super veel ruimte in de kinderkamer. Boven de ladekast kan je allemaal leuke schilderijtjes ophangen om de kinderkamer gezellig in te richten.  

#5 Wees de handige harry 

Maak dingen zelf… Wanneer je nu al denkt, dit kan ik helemaal niet kan je natuurlijk deze tip gewoon skippen. Maar wanneer jij zelf wel handig bent met hout en gereedschap kan je een eigen bedje maken. Of misschien wel een eigen co-sleeper. Het zelf maken van spullen voor de baby kan een hoop geld schelen. Maar dan moet je natuurlijk wel een beetje een handige harry zijn. Want je wil niet dat het uit elkaar valt als je er maar naar kijkt. 

Ben je benieuwd naar meer budgettips met kinderen? Lees dan dit artikel.