Kies een vloerkleed dat bij je levensstijl past


Buitentapijten zijn veelzijdiger dan je zou denken. Ze kunnen worden gebruikt om te decoreren en voor andere doeleinden worden gebruikt, zoals het schoon en droog houden van vloeren of zelfs als vloerkleed. Een vloerkleed buiten is perfect voor elk type vloer. Een buitentapijt helpt je vloeren schoon en droog te houden als je huisdieren hebt die graag in de tuin graven of nadat ze door gras of vuil zijn gelopen. Denk niet alleen aan de kleur en grootte van het vloerkleed als je op zoek bent naar een vloerkleed dat je inrichting aanvult. Denk ook na over het gebruik. Overweeg een zacht en gemakkelijk schoon te maken vloerkleed als je het gaat gebruiken als een ruimte om gasten te vermaken of als een plek waar kinderen met speelgoed kunnen spelen. Zoek naar vloerkleden met een antislip achterkant of tapijten die zijn behandeld om vlekken en morsen te voorkomen als je van plan bent dit tapijt te plaatsen in een gebied waar vaak mensen lopen.

Zoek een vloerkleed dat perfect is voor je tuin

Houd er bij het kopen van een tapijt rekening mee dat het kiezen van een tuinkleed draait om persoonlijke smaak. Bedenk wat voor soort duurzaamheid je nodig hebt van je tuintapijt op basis van hoe het zal worden gebruikt. Kies iets dat is gemaakt van duurzame materialen zoals polypropyleen of nylon als het de meeste dagen buiten ligt, maar af en toe ook wordt gebruikt voor binnenshuis. Kies voor cederhout of bamboe zodat ze beter bestand zijn tegen vocht dan andere soorten natuurlijke vezels zoals katoen of jute als je het altijd voor buiten gebruikt, zoals onder terrasmeubilair. Bekijk verschillende texturen en kleuren binnen elk patroon of ontwerp voordat je definitieve beslissingen neemt. Je wilt goed kijken naar de details omdat ze de ene stijl van de andere onderscheiden.

Veelzijdige tuintapijten

De Perzische stijl van tapijt is de meest populaire van alle buitentapijten. Het ontwerp is een symmetrisch veld met een rand. Het is meestal gemaakt van wol of katoen met ingewikkelde ontwerpen die je huis karakter geven. Rustieke stijl is een natuurlijke en aardse look die goed samengaat met hout en steen. Het is een uitstekende keuze voor een huis of strandhuis. Je vindt ook rustieke stijlen voor rustieke lodges en hutten die zich in een bosachtige omgeving bevinden. Marokkaanse tapijten zijn levendiger en kleurrijker dan andere stijlen. Marokkaanse tapijten kunnen gemaakt zijn van zijde of van verschillende materialen. Deze vloerkleden zijn meestal handgemaakt waardoor ze een unieke uitstraling hebben die perfect zijn voor gebruik in huis of tuin.