Jouw badkamer ontwerpen in vier stappen


Een nieuwe badkamer. Het klinkt zo leuk, maar het is erg veel werk en er zit een aardig prijskaartje aan. Het is daarom belangrijk dat je van tevoren goed weet hoe jij wilt dat je badkamer eruit komt te zien. Je wilt namelijk niet dat je na een tijdje niet meer tevreden bent over de inrichting van jouw badkamer. Opnieuw inrichten is dan geen optie. Wij vertellen hoe jij de inrichting van jouw badkamer kunt bepalen in vier stappen. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Kies de stijl die bij jou past

Allereerst is het belangrijk om de stijl van de badkamer te bepalen. Het is daarom handig om eerst een moodboard te maken met afbeeldingen die je mooi vindt. Op Pinterest kan je dit bijvoorbeeld makkelijk doen. Zoek allerlei afbeeldingen bij elkaar van badkamers en badkamermeubels die jij mooi vindt. Voeg deze afbeeldingen samen om een overzichtelijk geheel te creëren. Aan de hand van dit moodboard kan je bepalen welke stijl je wilt toepassen in jouw badkamer.

Kies de inrichting

Het belangrijkste van jouw badkamer zijn de sanitaire voorzieningen. Denk hierbij aan een douche, toilet, bad en wastafel. Zorg ervoor dat je eerst weet wat je in je badkamer wilt plaatsen. Denk bijvoorbeeld goed na of je wel of geen bad wilt en hoeveel wastafels je wilt. Heb je de keuze gemaakt? Dan zijn er talloze mogelijkheden wat betreft de stijl. Door het moodboard dat je bij stap één hebt gemaakt, heb je al een beeld gekregen van de stijl die jij wilt toepassen. Kies nu jouw sanitaire voorzieningen uit. Dit is het begin van jouw badkamer.

Creëer extra sfeer

Nu je de sanitaire voorzieningen hebt gekozen, kunnen we beginnen met het creëren van meer sfeer in jouw badkamer. De badkamertegels spelen hierbij een grote rol. Ga je voor egale tegels of wil je liever tegels met een mooie print? Je kunt ze natuurlijk ook combineren. Naast de tegels kun je ook meer sfeer creëren met accessoires. Ga voor een badmat in een leuke kleur of zet een mooie plant in de badkamer.

Ook hier moet je aan denken

Belangrijk bij een badkamer is dat alles goed gekit moet worden. Dit voorkomt lekkages en schimmel. Voor badkamers wordt vaak gebruik gemaakt van sanitairkit. Deze kit is in ontzettend veel kleuren beschikbaar. Kies de kleur die jij het beste bij jouw badkamer vindt passen. Ben je benieuwd welke kleuren er zijn of wil je gelijk sanitairkit kopen? Online vind je gemakkelijk alle mogelijkheden voor het ontwerpen van jouw badkamer.