Begin jij morgen met omscholing door het STAP-budget?


Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om jezelf te onderscheiden op de arbeidsmarkt. Bovendien is er keuze uit ontzettend veel studies om jezelf te blijven ontwikkelen en ontplooien. Sinds kort is er het nieuwe STAP-budget geïntroduceerd. Maar wat houdt dit nou precies in? En voor welke opleidingen kun je kiezen met de vergoeding voor scholing? Je kunt hiermee een erkend diploma behalen met een vergoeding van €1.000 per jaar. Op deze manier kun je jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren met een flinke vergoeding wat het veel voordeliger maakt en soms zelfs geheel kosteloos. Denk bijvoorbeeld hierbij aan het behalen van een eenjarig MBO diploma met een beveiliging opleiding. Lees alles over de vergoeding in dit artikel, zodat je precies weet hoe je kunt doorgroeien naar jouw droombaan.

Subsidie

Met de STAP-regeling kun je zowel doorstuderen binnen je eigen vakgebied als jezelf bijscholen in een ander vakgebied. Hierdoor wordt je niet beperkt en blijf je plezier houden in je werk. Heb jij altijd al je kennis willen verbreden? Of heb jij het gevoel dat je met een bepaald diploma makkelijker kan doorstromen naar een hogere functie? Dit kan bovendien ook binnen je huidige bedrijf. Met een tegemoetkoming van duizend euro wordt het veel aantrekkelijker om dit ook daadwerkelijk te doen. Dit geeft je meer mogelijkheden, zoals een carrièreswitch naar een team- of projectleider. Als de opleiding meer kost dan duizend euro, kun je het resterende bedrag zelf bijleggen. Je hoeft je werkgever hierbij niet te betrekken, want omscholing kun je door de STAP-regeling volledig zelf regelen. 

Voordelen

Tegenwoordig worden er opleidingen aangeboden via de derde leerweg. De derde leerweg is speciaal voor iedereen die flexibel wilt studeren. Hierbij heb je namelijk niet de verplichting om 200 tot 700 uur op school te spenderen. Je hebt namelijk geen urennorm zoals andere mbo-opleidingen. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Deze leerweg sluit namelijk precies aan op jouw persoonlijke behoeftes en eisen. Je kunt namelijk zelf bepalen wanneer en waar je studeert. Daarnaast kun je zelf bepalen wanneer je start. Je kunt theoretisch gezien morgen al beginnen, dus waar wacht je nog op?