Isolering: hoe veel kun je nu echt besparen op energiekosten?


Besparen op je maandelijkse kosten klinkt natuurlijk enorm interessant. Met dat bespaarde geld kun je sparen voor een droomvakantie of een keer vaker wat leuks met je familie doen. Met een uitstekende isolatie bespaar je, vooral in de wintermaanden, enorm veel. In dit artikel lees je hoe je je woning goed isoleert en wat je er op jaarbasis aan overhoudt!

Wat kun je isoleren?

Allereerst is het van belang dat je inventariseert hoe geïsoleerd je woning al is. Een woning is op een aantal plekken en manieren te isoleren. Je kunt het groots aanpakken door bijvoorbeeld je dak, gevel, vloer en spouwmuren te isoleren. Maar ook een kleinere aanpak kan effectief zijn.

Hoe te isoleren

Dieper ingaand op de kleinere aanpak kun je folie achter je radiatoren plakken om de warmte van de verwarming zo effectief mogelijk te gebruiken. Ook is het belangrijk dat je alle kieren onder bijvoorbeeld deuren en ramen dicht met tochtstrips. Let er op dat je die ramen en deuren gesloten houdt wanneer de verwarming aanstaat! Het isoleren van je cv leidingen is ook enorm effectief, zodoende zorg je dat er geen warmte verloren gaat!

De kosten

Het isoleren van je dak, gevel, vloer en spouwmuren is een behoorlijke investering. Een hoekwoning van de juiste isolatie voorzien kost al snel €2000,-. Heb je dit bedrag niet tot je beschikking? Dan kun je de ‘kleinere aanpak’ doorvoeren voor ongeveer een kwart van dat bedrag!

De opbrengsten

Het volledig isoleren van je woningen (€2500,- voor een hoekwoning) levert je op jaarbasis ongeveer €600 euro op. Je kunt dus grofweg stellen dat je je investering in 4 jaar hebt terugverdiend. Wat houdt je nog tegen?

Geheime tip

Het plaatsen van driedubbelglas is een aanzienlijke investering maar levert een enorm rendement op. Wil je voor de ultieme raamisolatie gaan? Dan mogen plisse gordijnen niet ontbreken. Deze gordijnen hebben een unieke honingraatstructuur die een isolerende werking hebben