Is een vaderschap thuistest zinvol


Een vaderschap thuistest kan om verschillende redenen wenselijk zijn. Ook kan het voor veel mensen een vervelende situatie zijn die je liever anoniem afhandelt. Gelukkig kan dit tegenwoordig gewoon thuis!

Een vaderschap DNA test kun je gewoon thuis afnemen. De resultaten van een vaderschapstest zijn 99,99% nauwkeurig. De resultaten krijg je vaak al binnen een paar dagen na ontvangst van jouw ingezonden test. Wil je een vaderschap DNA thuistest doen en vraag je je af of dit zin heeft? Je leest er hieronder meer over.

Thuis een DNA test doen

Als je om wat voor reden dan ook twijfels hebt of jij de biologische vader van een kind bent dan kan dit voor behoorlijke stress zorgen. Dit soort twijfels hebben een enorme impact op je leven. Het is dan ook niet goed voor je mentale gezondheid om hier te lang mee te blijven zitten.

Als je liever niet via de ‘reguliere’ wegen wil gaan om erachter te komen of jij wel of niet verwant bent aan het kind dan kun je via vaderschapstest.nu, heel simpel een thuistest doen.

De vaderschapstest gebeurt geheel anoniem en je hebt de resultaten al zo’n 4 dagen nadat jouw test terug ontvangen is. Zo maak je een einde aan de slapeloze nachten en piekeren.

Het kan ook voorkomen dat je, om wat voor reden dan ook, de test wil uitvoeren zonder dat de moeder hiervan op de hoogte is. Ook dan is een vaderschap DNA test de oplossing bieden voor jouw onzekerheid.

Wil je als moeder een vaderschapstest doen maar wil de vader niet meewerken? In dit geval kun je kiezen voor een indirecte DNA test. Hiervoor kan bijvoorbeeld een oom, tante of de grootouders DNA afstaan.

Hoe werkt een vaderschap DNA test?

Na aanvraag van de vaderschapstest ontvang je een test-kit. Met de wattenstaafjes uit de kit neem je gemakkelijk en geheel pijnloos DNA-monsters van jezelf af. Deze stuur je terug waarop deze in het laboratorium op minimaal 20 plaatsen vergelijken met het DNA van het kind waar het om draait.

      • Indien de DNA-profielen niet overeenkomen kan er voor 100% gesteld worden dat jullie niet verwant zijn.
  • Als de DNA-profielen wel overeenkomen kan er met 99,9% zekerheid gesteld worden dat jullie wel direct verwant zijn.

Heeft een vaderschap thuistest zin?

Twijfels kunnen op den duur voor mentale problemen zorgen. Het kan zijn dat je er zo mee komt te zitten dat je er niet van kunt slapen en uiteindelijk niet meer kunt functioneren.

Het kan een grote stap zijn om een vaderschapstest aan te vragen. Daarom is het fijn dat dit geheel anoniem kan. Je kunt een test aanvragen voor je eigen gemoedsrust zodat je kunt stoppen hierover te piekeren.

Een vaderschap DNA test heeft ook zin als je bijvoorbeeld in de rechtbank bewijs nodig hebt van vaderschap. Je kunt dan ook kiezen uit een test voor je gemoedsrust of een rechtsgeldige test. De test voor je gemoedsrust kun je niet gebruiken als officieel document en is dan ook alleen bedoeld voor je eigen gemoedsrust.