Huishoudtextiel in huizen voor een goede akoestiek


Bij de inrichting richten we ons meestal op het meubilair en de vloer- en wandbekleding. Het is erg belangrijk welke kleuren en materialen we gebruiken voor vormen. Natuurlijk kiest iedereen een stijl op basis van zijn eigen unieke behoeften. Laten we ook het belang van huishoudtextiel niet vergeten, aangezien deze stoffen en bekledingsmaterialen de sfeer van huizen behoorlijk bepalen.

Tegenwoordig is minimalistisch design erg in de mode, wat meestal veel meubels en stoffering betekent. Hoewel deze moderne stijl absoluut strak en smaakvol is, is het niet echt gunstig voor de ruimteakoestiek. Dit komt doordat grote, kale en harde muren, plafonds, vloeren en ramen de geluiden weerkaatsen die naar hun oppervlak komen, waardoor echo’s ontstaan. Door de aanhoudende, constant aanwezige geluiden en echoënde akoestiek kunnen we verschillende fysieke en mentale problemen ervaren. Het kan hoofdpijn, migraine, depressie, spanning, angst, vermoeidheid en zelfs ernstigere cardiovasculaire klachten, spijsverteringsproblemen of bloeddrukproblemen veroorzaken.
Om deze problemen te voorkomen, is het zeker de moeite waard om een ​​soort bekleding, behang, verf, wandkleden aan de muren of meubels te plaatsen die op een bepaald niveau de geluiden opnemen. Zelfs een extra laag gipsplaat kan helpen bij de geluidsabsorptie, in het geval van plafonds is het de moeite waard om een ​​verlaagd plafond en zelfs extra geluidsabsorberende akoestische panelen aan het plafond te bevestigen.

Veel mensen houden ook van grote glazen oppervlakken in hun huis die veel natuurlijk licht binnenlaten, maar glas kan de geluiden die naar het oppervlak komen niet effectief absorberen. Er zijn al geluiddichte ramen, maar ze kunnen in een vrij dure prijsklasse zijn en niet iedereen kan ze betalen. De eenvoudigste en meest voor de hand liggende oplossing voor geluidsisolerende ramen zijn akoestische gordijnen. Akoestische gordijnen zijn gemaakt van dikke, dicht geweven stof die veel meer geluid kan absorberen dan traditionele gordijnen. Bovendien fungeren akoestisch geluidsabsorberende gordijnen zelfs als verduisteringsgordijnen, wat erg handig kan zijn in bijvoorbeeld een bioscoop, omdat ze het licht tot 99% kunnen blokkeren als ze goed zijn bevestigd. Bij deze gordijnen is het, net als bij traditionele gordijnen, van belang dat de breedte van het raam minimaal anderhalf keer de breedte van het gordijn is om een ​​prettig vallen en efficiëntere geluidsabsorptie te hebben. Akoestische gordijnen zijn niet alleen praktische maar ook mooie accessoires voor in huis. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en materialen, zodat bijna iedereen de juiste stof voor zijn huis kan vinden.

Deze gordijnen zijn niet alleen handig in bioscopen of in de woonkamer, ze zijn ook effectief in de slaapkamer of zelfs in de kamer van een klein kind. Als we aan een drukke weg of in een lawaaierige buurt wonen, kunnen we zelfs ’s nachts niet in volmaakte vrede rusten. Bijna elke ouder kent de situatie waarin een baby met kiespijn, kiespijn of buikpijn eindelijk kalmeert, in slaap valt en dus ook wij een beetje kunnen ontspannen. Geluid van buitenaf dat door ramen binnendringt, kan de rustige slaap van kinderen echter verstoren, en aanhoudend geluid heeft een negatieve invloed op de gezondheid sinds de kindertijd. Daarom is het erg belangrijk om ook aandacht te besteden aan de akoestiek van de kinderkamer. Natuurlijk wordt onze gemoedsrust in de slaapkamer ook ’s nachts vergemakkelijkt door het gebruik van geluidsabsorberende gordijnen.
Geluidswerende gordijnen kunnen op verschillende manieren worden bevestigd, zelfs met ringringen, gordijnband of pincet. Het is ook mogelijk dat als iemand een nog effectievere geluidsabsorptie in zijn huis of geluidsstudio wil, de gordijnen in dubbeldik materiaal besteld kunnen worden.

Akoestische gordijnen kunnen niet alleen thuis of in kantoren en studio’s worden gebruikt, maar ze functioneren ook goed als scheidingswand. Natuurlijk kan een stoffen gordijn de deur qua geluidsabsorptie en geluidsisolatie niet vervangen, maar door het voor ramen, balkons en glazen deuren te plaatsen, zal de akoestiek van de kamers aanzienlijk verbeteren en veel geluid kunnen absorberen.

Bij de keuze van apparatuur dragen ook gestoffeerde fauteuils en meubels bij aan de ontwikkeling van de akoestiek en kunnen ze ook worden gebruikt om een ​​vriendelijke, huiselijke sfeer te creëren.
Leg tapijten zoveel mogelijk op grote, hardere vloeroppervlakken, zoals parket, houten vloeren of zelfs tegels. Als je een echt effectieve oplossing wilt, kies dan voor geluiddichte, akoestische matten die dicht geweven zijn, dikke vezels hebben en speciaal zijn ontwikkeld om geluid te verminderen. Het is belangrijk dat de achterkant van deze matten ook is ontworpen om geluid te absorberen en niet door te geven aan oppervlakken. Deze matten zijn buitengewoon effectief in het dempen van het geluid van voetstappen en het vallende geluid van objecten, dus we hoeven ons geen zorgen te maken als de kinderen hun speelgoed laten vallen of een bal spelen in het appartement, of door de kamer rennen, het zal niet storen jij ook. bewoners, en wij ook niet, aangezien tapijten in tegenstelling tot traditionele tapijten een zeer grote hoeveelheid geluid kunnen absorberen. Iedereen die het zich kan veroorloven, kan natuurlijk ook originele Perzische tapijten kopen, maar kan echt enorm veel kosten. Akoestische tapijten zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, ze passen absoluut in bijna elke interieurstijl, of het nu klassiek, elegant, modern of schoon is, geluiddichte tapijten geven elke kamer een esthetische en decoratieve uitstraling. Dankzij hun zacht aanvoelende, duurzame materiaal zijn ze ook bestand tegen reinigingsmiddelen en intensief gebruik, zodat ze zelfs voor industrieel gebruik kunnen worden gebruikt, in werkplaatsen, fabrieken of fabrieken. Ze zijn ook veel beter bestand tegen chemicaliën en vuur dan gewone, eenvoudige tapijten. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, dus dit zou geen probleem moeten zijn voor iemand die ook een akoestisch vloerkleed voor zijn huis kiest. Om een ​​rustig en harmonieus huis te creëren, moet je naast goedgekozen meubels en wandbekleding ook denken aan het feit dat we met behulp van het juiste huistextiel niet alleen de sfeer huiselijker en warmer kunnen maken, maar ook kunnen oplossen ruisonderdrukking en verbetering van de akoestiek. , wat erg praktisch is, bijvoorbeeld bij het kijken naar films of het luisteren naar muziek.