Hoe werken paddos en truffels, en wat is psilocybine?


Wil jij paddo’s of truffels gaan gebruiken? Dan wil je ook weten wat de effecten zijn. Wij zetten voor je op een rij hoe paddos en truffels eigenlijk werken.

Werk, de hond uitlaten, de afwas doen en allerlei andere verplichtingen. Het kan zijn dat je er soms hol en dol van wordt. Je wil gewoon even lekker ontspannen en uit je bol gaan. Dat uit je bol gaan kan je doen door naar de stad te gaan met vrienden, maar waarom zou je niet eens lekker thuis ontspannen. Paddos en truffels zijn de perfecte manier om even te genieten met een goede space.

Zo werken truffels en paddos

Er zitten actieve stoffen in paddos en truffels die ervoor zorgen dat jou lichaam ontspant maar ook dat je gaat hallucineren. Psilocybine en psilocine zijn de bekendste stoffen die in paddos en truffels zitten. In ons lichaam zit al serotonine, psilocine is een stof die daar veel op lijkt. Doordat deze stof inhaakt op deze stof in je hersenen ga je anders denken.

Na onderzoek is gebleken dat deze stoffen ervoor zorgen dat hersenen banen die normaal strikt gescheiden blijven nu met elkaar kunnen communiceren. Zo kunnen zicht en geluid, maar ook emoties na de inname van truffels of paddos communiceren. Hierdoor kan het zijn dat je gaat hallucineren, maar je ook vrolijker wordt. Veel artiesten gebruiken soortgelijke drugs om creatiever te kunnen denken.

Positieve effecten:

  • Muziek klinkt dieper en intenser
  • Intensieve kleurpatronen
  • Vervormende voorwerpen
  • Gedachtes de vrij loop
  • Ontspannen, energiek en high
  • Hallucinaties
  • Bewuster van je eigen binnenwereld
  • Versterkte zintuigen en gevoelens
  • Lachende stemming

Hoelang werken truffels en paddos?

Er wordt geadviseerd om voor inname van zowel truffels als paddos niet meer te eten. Voor het beste effect kan je ze het beste op een lege maag innemen. Hierna duurt het tussen een kwartier en een uur voordat je de effecten begint te merken. Het kan dus zijn dat jou vriend het al eerder voelt dan jou. Na de eerste effecten zal je het meeste in de eerste twee tot drie uur voelen. Hierna kan je nog bepaalde lichtere vlagen ervaren. Dit kan tot aan zeven uur maximaal duren.

Truffels kunnen je zelfs helpen om van depressies af te komen. Lees dit artikel voor meer informatie.