5 verassende feiten achter het merk Samsung


Samsung is, samen met Apple, een van de grootste namen als het gaat om moderne technologie. Je ziet het merk dan ook vaak langskomen doordat je wellicht wel een televisie of een smartphone van het merk hebt. Echter, wat weet je eigenlijk echt van Samsung en de geschiedenis van het merk? Waarschijnlijk niet extreem veel. Om eens meer te leren over Samsung en haar geschiedenis, hebben we in dit artikel een paar interessante feiten verzameld over Samsung. Om eens over na te denken wanneer je een Samsung S22 kopen gaat.

Meer dan telefoons alleen

De meeste mensen zullen dit al wel weten, maar het merk Samsung doet een stuk meer dan alleen het produceren van telefoons en gadgets. In 1938 begon het bedrijf oorspronkelijk als een supermarkt (ja, echt!), maar het groeide al snel uit en verspreidde zich in verschillende sectoren. Samsung werd vooral goed in het inschatten van de vraag van consumenten en hoe zij hierop konden inspelen. Hun eerste elektronische product was een zwart wit televisie, maar het merk brak pas echt door als elektronica ontwikkelaar toen ze zich focusten op vooral slimme technologie. Zo waren ze de eerste partij die het mogelijk maakte om telefoons draadloos op te laden en momenteel blijven ze vernieuwen en innovaties doorvoeren, sneller dan de meeste andere elektronicabedrijven.

De betekenis van de naam

Heb je er wel eens over nagedacht wat de naam ‘Samsung’ zou betekenen? Wij eerder ook niet. Echter betekent het ‘drie sterren’. Het is een combinatie van twee verschillende Koreaanse woorden. ‘Sam’, betekent ‘drie’, en ‘Sung’ betekent ‘ster’. Dit gecombineerd maakt dus Samsung, oftewel ‘drie sterren’. In het Koreaans staat het getal drie voor iets krachtigs en groots. Door het te combineren met sterren, zou ‘Samsung’ staan voor iets wat net zo krachtig en langdurig als de sterren is.

Goede doel

Wist je dat Samsung jaarlijks veel doneert aan hun non-profit organisatie? Samsung beheert namelijk een goed doel wat zich focust op de medische sector, en hier doneert het jaarlijks 100 miljoen aan. Het ‘Samsung Medical Centre’ bezit vele medische faciliteiten. Het grootste medische ziekenhuis van heel Azië valt hier ook onder. Best een big deal, dus. Dit is het zogeheten Samsung Cancer Centre en bevindt zich in Zuid-Korea.

Apple vs. Samsung

Apple en Samsung zijn de grootste spelers in dezelfde markt. Dat zorgt natuurlijk  geregeld voor een concurrentiestrijd, maar wist je dat Apple Samsung ook een keer  heeft aangeklaagd voor maar liefst 2,5 miljard dollar? Het had te maken met gekopieerde patronen van smartphone technologieën, en de jury mocht een oordeel vellen over de zaak. Uiteindelijk vond de jury dat Samsung Apple 1.05 miljard euro moest betalen als schadevergoeding.

De grote Samsung baas heeft ook 50 miljoen aan producten in een dag verbrand

Iedereen maakt fouten. De een groter dan de ander. Maar als het gaat om het weggooien van 50 miljoen binnen één dag… dat zijn wel fouten die je liever niet maken wil. In de jaren 90 was de grote baas van Samsung naar het kantoor gekomenen zo teleurgesteld geweest in de producten wat naar zijn idee producten van zeer lage kwaliteit waren, dat hij een grote stapel heeft gemaakt van alle producten en dit in de fik gezet. Tsja, dat is ook een manier om je werknemers te laten blijken dat je niet tevreden bent.