Hoe vind je als startup een betaalbare kantoorruimte?


Wist je dat er jaarlijks duizenden nieuwe bedrijven starten? Deze startups zijn innovatief en hebben de wildste ideeën om successen te boeken. Toch lopen ze ook vaak tegen problemen aan. Zo is het voor startups meestal niet gemakkelijk om een lening rond te krijgen en beschikken ze vaak over onvoldoende financiële middelen om een gewone kantoorruimte te huren. Hetgeen echter wel nodig is om hun werkzaamheden goed uit te kunnen voeren.

Gelukkig is er ook voor startups goed nieuws. Een kantoorruimte huren in Amsterdam is ook voor hen gewoon mogelijk. Maar hoe pak je dit dan precies aan? Hieronder volgen enkele tips om je op weg te helpen.

Vraag hulp aan je omgeving

De eenvoudigste manier om een kantoorruimte te vinden is door je eigen netwerk te gebruiken. Misschien ken je wel andere ondernemers die momenteel kantoorruimte huren. Vraag eens of zij hun oren en ogen open willen houden of misschien voor jou wel een adresje weten. Dat geldt natuurlijk ook voor vrienden, familie en buren. Er zijn altijd wel mensen die plotseling iets weten of iets langs hebben zien komen. Voordat je het weet heb je een prachtig Zuidas kantoor op het oog en is het ook nog eens geen enkel probleem om de financiën rond te krijgen. Laat je niet zo snel ontmoedigen en zet de zoektocht voort. Met een beetje mazzel komt er vanzelf iets op je pad.

Huur een klein deel van het kantoor

Als startup heb je waarschijnlijk nog niet een heel groot kantoor nodig. Dat biedt ook voordelen. Hierdoor ben je bijvoorbeeld in staat om een kantoor met andere bedrijven te delen. Dit betekent ook dat je veel minder hoeft uit te geven aan de ruimte. Jullie delen gezamenlijk de kosten. In ruil daarvoor mag jij aan één of meerdere bureaus plaatsnemen. Dit is een goede manier om het bedrijf alvast vorm te geven. Beschouw het als een oplossing voor de korte termijn. Zodra je bedrijf daadwerkelijk gaat groeien, kan je altijd nog een geheel eigen ruimte huren. Tot die tijd is dit natuurlijk een prima alternatief.

Nog een groot voordeel is dat je door het delen van een kantoor met andere ondernemers ook veel kunt leren. Want hoe regelen zij hun zaken? Wat valt je op in hun contacten met klanten en medewerkers? Het kan heel waardevol zijn om dit te observeren.

Zet je zoektocht online voort

Waar kun je het beste beginnen als je op zoek bent naar kantoorruimte? Online natuurlijk! Er zijn verschillende websites waar je terecht kunt bij het vinden van de perfecte kantoorruimte. Goed voorbeeld is Flexas. Hier vind je niet alleen een groot aanbod van kantoorruimtes in de Randstad, maar zijn er ook nog eens deskundigen aanwezig die je kunnen helpen bij deze zoektocht. Op basis van jouw persoonlijke wensen en budget vinden zij zo het kantoor dat bij jou past.