Hoe mensen het internet gebruiken in 2020


Meer mensen dan ooit zijn online, en brengen die tijd door met allerlei verschillende activiteiten. Van werk tot plezier, het internet heeft elk deel van ons leven aangeraakt en veranderd, en het zal alleen maar meer impact hebben naarmate 5G en het Internet der Dingen dichterbij komt. De vraag is dan, wat doen mensen precies de hele dag online? Sommige antwoorden zouden je kunnen verrassen en de manier waarop je kijkt naar het wereldwijde web kunnen veranderen. Hier zijn enkele van de populairste manieren waarop mensen in 2020 gebruik maken van het internet.

Communicatie

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat een van de meest populaire toepassingen van het internet communicatie is. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om contacten te onderhouden, en er zijn meer manieren om connecties te maken dan ooit tevoren. De belangrijkste manieren die we gebruiken om te chatten en met mensen in contact te komen zijn onder andere:

  • E-mails: In 2018 werden dagelijks 281 miljard e-mails verstuurd en tegen 2022 zal dit aantal naar verwachting stijgen tot 333 miljard. Als dat gemiddeld wordt, betekent dit dat de gemiddelde internetgebruiker ongeveer 74 e-mails per dag verstuurt.
  • Social Media: Het is moeilijk om in woorden uit te drukken hoe social media de wereld heeft veranderd, zowel in positieve als in negatieve zin. Tussen januari en maart 2020 hebben mensen gemiddeld twee uur en 22 minuten doorgebracht op hun sociale platformen en de berichtenapps waarmee die komen.
  • Videobellen: Of je ze nou haat of liefhebt, videogesprekken zijn populairder dan ooit. Als je WhatsApp gebruikt voor het voeren van videogesprekken, dan voeg je toe aan de 340 miljoen minuten aan gesprekken die het platform elke dag rapporteert.

Het verkrijgen van informatie

Mogelijk het beste aan het internet is dat het toegang geeft tot informatie aan iedereen die het zoekt. Van online onderwijscursussen tot YouTube-tutorials over elk denkbaar onderwerp, als je iets wilt weten dan heeft het internet het antwoord. Een verrassende trend in 2020 is echter dat mensen voor hun nieuws minder afhankelijk zijn van social media. In 2019 zei maar liefst de helft van de mensen online dat ze nieuws kregen van hun social media-feeds, maar het laatste rapport van de Britse organisatie Ofcom suggereert dat mensen ergens anders heen gaan om de wereld bij te houden.

Entertainment

Van YouTube tot Netflix en daarbuiten, mensen gebruiken veel van hun tijd online om zich te vermaken. Spotify accounts groeien in aantal, en het lijkt erop dat bijna iedereen op de planeet vandaag de dag een podcast of een Kickstarter heeft. De opkomst van gokreus Unibet onderstreept hoe gemakkelijk en populair het is om online plezier te hebben. Wanneer je urenlang kunt genieten van eindeloos vermaak bij het aanraken van een scherm of het toetsenbord, is het geen wonder dat we meer tijd dan ooit op het internet doorbrengen om ons te vermaken.

Naarmate 5G over de hele wereld wordt uitgerold en de mobiele technologie sneller en betrouwbaarder wordt, zal ons gebruik van het internet alleen maar toenemen. Het is nu al moeilijk voor te stellen hoe het leven was vòòr het internet, en hoeveel we zouden verliezen als het plotseling zou verdwijnen.