Hoe kan je je tuin echt eigen maken? Lees onze 4 tips!


Een tuin kan je net zo zien als een huis. Je wilt dat het comfortabel is en dat het persoonlijkheid uitstraalt. Je wilt aan je tuin al kunnen zien dat hij van jou is. Je wilt dat je tuin eigen is. Makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen denken als het om hun tuin gaat in beperkingen. Het is duur of het gaat niet lang genoeg meer door alle weer en wind. Dit begrijpen we en dit zijn ook zeker dingen om rekening mee te houden, toch moeten deze dingen je ook niet tegen gaan houden. Hoe je hier goed mee omgaat en wat er allemaal mogelijk is voor jouw tuin, dat ga je lezen in deze blog. Lees dus vooral verder als je toe bent aan een flinke dosis inspiratie!

1. Definieer een stijl

Een stijl kan van alles zijn. Modern of juist een strand thema. Je kan ook verschillende stijlen met elkaar combineren voor een speels effect. Het meest belangrijkste is, is dat je keuzes maakt. Je kan niet van alles bij elkaar gooien en hopen dat het wat wordt. Een mooie tuin kost een beetje voorbereidend werk. Ga dus online op zoek naar inspiratie. Maak een moodboard en als je er daarna niet uitkomt maak er dan nog vijf. Net zo lang tot dat je een duidelijke visie hebt.

2. Begin bij de basis

Als de basis goed is, ben je al heel ver. Zo werkt het in alles in het leven. De basis is alles, ook in je tuin. Denk daarom goed na over de tegels en verdere indeling van je tuin. Wat voor hekwerk past er bijvoorbeeld bij jou? Houd je van bamboe of ga je eerder voor betongaas? Het kan allemaal. Wil je inspiratie op doen op dit gebied? Neem dan een kijkje op Hekwerkonline.nl.

3. Uitvoering

Het plan is belangrijk, maar de uitvoering net zo. Als de uitvoering niet voldoet aan je verwachtingen, dan gaat het mis. Tegels die scheef zitten, schuttingen die op apegapen liggen. Dat wil je voorkomen. Let dus goed op wie je inhuurt voor deze klussen. Denk niet te goedkoop, want goedkoop is toch vaak duurkoop.

4. Details

Ook de details zijn essentieel. Kussens, kaarsen of decoratie beelden. Ze tellen allemaal mee voor het eindresultaat. Dus hang dat lampjes snoer lekker op en geniet van het eindresultaat.

Dit waren onze tips voor een geheel eigen tuin. We hopen dat je er wat aan hebt gehad en tot de volgende!