Hoe gaat je tuinbank langer mee? Zo moet je een tuinbank behandelen


Een tuinbank in de tuin is dé plek om even heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. Genieten van de laatste zonnestraaltjes op een warme zomeravond, een drankje doen met vrienden terwijl jullie onder een overkapping schuilen voor de regen, een comfortabele tuinbank komt in heel veel tuinen heel goed uit. Maar: hoe zorg je er nou voor dat tuinbanken langer meegaan? Wij geven tips om jouw tuinbank zo lang mogelijk mooi te houden.

Vuil verwijderen

Om je tuinmeubelen zo lang mogelijk mee te laten gaan, is het belangrijk dat ze regelmatig schoongemaakt worden. Met een kleine bezem kun je klein vuil zoals takjes, bladeren of modder wegvegen en laten deze geen blijvende schade achter.

Een beschermende hoes

Regen, wind en andere weersomstandigheden zijn allesbehalve goed voor jouw tuinmeubelen. Een beschermende hoes is daarom ook onmisbaar, zodat jouw meubelen ook ’s nachts en tijdens slecht weer beschermd worden en mooi blijven. Ook UV straling, wat de zon afgeeft, is niet goed voor veel tuinmeubelen. Het is echter wel zeer belangrijk dat je tuinmeubelen goed droog zijn voordat ze worden afgedekt, anders kunnen er schimmels ontstaan.

Schoonmaken

Het goed schoonhouden van je meubelen is zeker nodig wanneer je wil dat je meubels lang meegaan. Dit kun je al makkelijk doen door een klein beetje afwasmiddel aan te lengen met water. Met een sponsje kun je de meubelen inzepen, en vervolgens het vieze water wegspoelen met een tuinslang. Et voilá, je meubels zijn weer als nieuw!

Binnen

Het zou nog beter voor je tuinmeubelen zijn om ze in de winter binnen te zetten in plaats van ze dan ook buiten te laten staan. De weersomstandigheden in de winter, die vaak koud en vochtig zijn, doen weinig goeds voor tuinmeubelen. Mocht je de mogelijkheid hebben, verplaats dan je tuinmeubelen in de winter naar binnen.

Speciale reiniger

Er zijn ook speciale reinigingsmiddelen ontwikkeld voor tuinsets. Deze middelen kunnen iets grondiger schoonmaken dan een ‘gewoon’ sopje. Onze tip: probeer het eerst met je eigen huis tuin en keuken sopje. Zie je daarna nog steeds zichtbare vlekken, overweeg dan om een speciale reiniger aan te schaffen.