Geef het ideale kraamcadeau door het zelf samen te stellen


Als er iemand in je omgeving een kindje gekregen heeft, is kraamvisite dé manier om kennis te maken met het nieuwe mensje. En dan kun je als cadeau iets meenemen wat veel mensen als doen, zoals sokjes, een rompertje, slabbetje of een rammelaar, of een luiertaart. Maar wil je écht uitpakken en origineel uit de hoek komen, dan kun je ook een kraamcadeau zelf samenstellen. Zo geef je altijd iets unieks dat past bij de baby én de ouders. En dat is niet zo moeilijk als het lijkt!

Persoonlijke kraamcadeaus

Hoe leuk is het om iets te geven dat gepersonaliseerd is? Een kraamcadeau met naam wordt altijd gewaardeerd, vooral als je ook nog aandacht hebt besteed aan wát je laat personaliseren. Dus houden de ouders niet van felle kleuren, dan is een rompertje met naam in het knalblauw nou niet het meest geschikte cadeau. Je wil tenslotte wel dat het kindje jouw cadeau ook daadwerkelijk aan mag!

Elke dag iets uit te pakken

Wil je echt uitpakken? Bijvoorbeeld omdat je petekindje geboren is, of je beste vriendin mama is geworden? Een aantal jaren geleden was het heel gewoon om een kraampakket te maken met allemaal cadeautjes, waarvan er elke dag ééntje mag worden uitgepakt. En dat is natuurlijk nog steeds een heel mooi en leuk idee. Het is een soort advent kalender maar je telt nergens naar af. Wel krijgen de ouders elke dag een cadeau en wie vindt dat nu niet leuk?

Wat doe je nou in zo’n pakket? Dat kan echt van alles zijn. Een leuke, zachte knuffel doet het bijvoorbeeld altijd goed en gaat vaak lang mee. Slofjes, rompertjes en mutsjes komen altijd goed uit. En ben je bang dat ze die al heel veel hebben of krijgen? Kies dan een wat groter maatje, die worden vaak overgeslagen maar zijn nog steeds nodig.

En vergeet de ouders niet. Nu moeder weer alles mag eten en drinken, is dit hét moment om een lekkere fles bubbels of die stinkkaas waar ze zo van houdt, in het cadeau te doen. Let wel op dat alles wat bederfelijk is, snel uitgepakt moet worden. Tot slot zijn doosjes waarin tandjes en haarlokjes bewaard kunnen worden, een mooi cadeau om te geven. Al zal ook geen ouder nee zeggen tegen een (gevulde) spaarpot 😉