Gaan nieuwe iPhones steeds minder lang mee?


Een iPhone is een investering waar je zo’n 800,00 euro voor neer kan leggen. Wanneer je dit doet, verwacht je dat je iPhone ook een langere tijd meegaat. Uit nieuw onderzoek is gebleken dat een iPhone ongeveer vier jaar meegaat. Dit komt mede doordat Apple in 2018 het grootschalige accu-vervangingsprogramma heeft gelanceerd waardoor de iPhone er flink op vooruit is gegaan. Echter zijn er een paar een kanttekeningen bij dit onderzoek en zijn veel consumenten het niet eens met het resultaat uit het bovengenoemde onderzoek.

In de reacties op het onderzoek geven veel iPhone gebruikers aan dat hun toestel maximaal twee jaar meegaat. Daarnaast ondersteund de software van Apple, iOS, niet alle modellen meer. Hieronder vallen voornamelijk de oudere iPhones die geen updates meer ondersteunen. De grootste klacht ligt bij de accu. Volgens de gebruikers gaat die snel achteruit en duurt het lang voordat de accu opgeladen is. Toch wel zonde omdat je veel geld voor de nieuwste iPhone modellen betaald. Gelukkig voor ons is er een alternatief!

Refurbished

Refurbished iPhones zijn tweedehands opgekochte iPhones die zijn opgeknapt. Mankementen worden vervangen voor nieuwe onderdelen, de telefoons worden voorzien nieuwste software en het allergrootste voordeel: de prijs is een stuk lager. Refurbished iPhones schelen enorm in prijs en zijn een stuk goedkoper. Omdat de iPhones helemaal worden opgeknapt zijn ze als nieuw en gaan ze even lang mee als een nieuwe iPhone. Het voordeel is hier dat de refurbished iPhone een stuk goedkoper is en je het geld er hier wel uithaalt. Wanneer je denkt dat je alleen oude iPhones refurbished op de kop kan tikken, heb je het mis. Ook een iPhone 8 refurbished is op de markt te verkrijgen voor gemiddeld 439,00 euro.

Ben je overtuigd? Zorg dan dat je je goed oriënteert op een refurbished model. Check of de leverancier betrouwbaar is en de juiste services biedt, zoals garantie. Daarnaast is het altijd aan te raden om de productinformatie te checken. Soms is de prijs laag omdat een onderdeel niet volledig werkt of omdat de iPhone uit een bepaald land komt waardoor er blokkades in het toestel zitten.