Auto leasen voordeliger dan kopen? De feiten op een rijtje


Het private leasen van een auto is de laatste jaren enorm gestegen in populariteit. Eind vorig jaar reden er 150.000 Nederlanders in een leaseauto, dat is meer dan een verdubbeling van twee jaar geleden! Steeds meer mensen kiezen dus voor de voordeligheid van een leaseauto. Maar, is een leaseauto wel echt zo voordelig? En waar moet je op letten bij het aanschaffen van een leaseauto? Wij vertellen het je in dit artikel.

  • Je hebt geen vermogen nodig

Ook zonder spaargeld, maar met een vast inkomen, kun je kans maken op een leaseauto. Dat betekent dat het een stuk laagdrempeliger is dan het aanschaffen van een nieuwe auto. Sommige mensen sparen daar jaren voor, terwijl ze een leaseauto zich wel maandelijks zouden kunnen veroorloven.

  • Bijna altijd goedkoper dan het kopen van een nieuwe auto

Zeker wanneer je met geleend geld een auto koopt, is leasen import auto een stuk goedkoper. Dan moet je namelijk rente betalen over jouw geleende geld voor die nieuwe auto, en ben je met een nieuwe auto alsnog duurder uit.

  • Het bespaart je een hoop gedoe

Een groot voordeel aan een auto leasen is dat het je een hoop gedoe kan besparen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte kosten voor reparaties bij een garage en ben jij ook niet degene die gaat over het verkopen of inruilen van een auto.

  • Overzichtelijker

Door een auto te leasen heb je veel meer inzicht in je autokosten. Je weet precies wat er per maand uitgaat aan kosten voor je bolide, en krijgt hierdoor beter zicht in je financi├źn. Je weet nu precies wat een auto je per maand kost, en met een gekochte auto is dit een stuk ingewikkelder. Dan zou je eigenlijk de restwaarde moeten berekenen en van tevoren precies weten hoe lang je de auto gaat gebruiken.

  • Ook geschikt voor oudere gebruikers

Vanaf een bepaalde leeftijd wordt het voor senioren steeds moeilijker om een lening aan te schaffen. Ook dan is een auto leasen een zeer geschikte oplossing. Kom je niet in aanmerking voor een lening, dan hoeft dat dus niet te betekenen dat je geen auto meer kunt rijden. Helaas hebben sommige private lease-aanbieders een leeftijdsgrens. Deze grens ligt over het algemeen bij 75 jaar.