Een uitvaartverzekering voor moslims


Het is een vervelend onderwerp om over na te denken, maar wel belangrijk: je uitvaart. Het is goed om je alvast te verdiepen in de uitvaart door een verzekering hiervoor af te sluiten. Zo zorg je ervoor dat alles na jouw dood goed geregeld is en je de last op de nabestaanden verkleint. Zo geef je hun tijd om te rouwen en hoeven zij niet na te denken over de financiën. Als moslim heb je vaak een andere visie op een uitvaart dan de traditionele manier. Daarom is er speciaal voor moslims ook een speciale uitvaartverzekering, zodat jouw uitvaart helemaal op jouw manier gaat.

Speciale regels

Een Islamitische uitvaart is op een andere manier geregeld dan andere uitvaarten. Zo moet de Islamitische begraafplaats aan een aantal speciale regels voldoen. Het graf van de overledene is gericht richting Mekka en de persoon licht op zijn of haar rechterzij. Daarnaast geloven moslims in de eeuwige grafrust, waardoor het belangrijk is dat het graf niet geruimd mag worden. Verder is er tijdens een Islamitische uitvaart ook sprake van een rituele wassing. Waar dit gebeurt verschilt, maar tijdens deze wassing wordt de overledene drie keer gewassen door familieleden en vrienden. Door te kiezen voor een Islamitische uitvaart zorg je ervoor dat deze speciale regels ook daadwerkelijk uitgevoerd worden. Zo heb je een traditionele begrafenis binnen het eigen geloof.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Je hebt heel veel verschillende aanbieders als het om uitvaartverzekeringen gaat. Je doet er daarom goed aan om uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken om zo de beste keuze te kunnen maken. Kijk welke aanbieders een uitvaartverzekering voor moslims aanbieden en welke kosten dit met zich meebrengt. Daarnaast kan je zo goed zien wat er allemaal inbegrepen zit bij elke verzekering. Op die manier kan je een uitvaartverzekering kiezen, die helemaal aan jouw wensen voldoet. Zo weet je meteen de kosten en de mogelijkheden. Vergelijk islamitische uitvaartverzekeringen met elkaar op uitvaartverzekeringvergelijken.com.

Uitvaart dichtbij huis

In Nederland wonen veel Marokkanen die moslim zijn. In deze cultuur is eeuwige grafrust belangrijk, maar niet elke verzekering dekt dit. Daarom kan je kiezen voor een Marokkaanse uitvaartverzekering. Het is belangrijk om een uitvaart te regelen volgens de tradities van het geloof. Zo wordt voorkomen dat moslims kiezen voor een uitvaart in Marokko en de nabestaanden hierdoor niet op elk gewenst moment het graf kunnen bezoeken. Niet alleen de eeuwige grafrust is mogelijk, maar ook het begraven van de dierbare richting Mekka, de rituele wassing en andere belangrijke elementen van het geloof. Zo krijgen ook Marokkanen de uitvaart die zij belangrijk vinden.

Voordelen uitvaartverzekering

Een uitvaart brengt veel kosten met zich mee, waardoor het afsluiten van een uitvaartverzekering veel geld kan besparen. Verzekeringen dekken namelijk de volledige of een deel van de kosten. Zo voorkom je dat de nabestaanden te maken krijgen met hoge kosten. Je kan de premie voor de verzekering uitsmeren over veel jaren, zodat je voor een relatief laag geldbedrag per maand bent verzekerd. Verder zorgt een uitvaartverzekering ervoor dat veel wordt geregeld, waardoor het de nabestaanden veel werk uit handen neemt. Alle uitvaartwensen kan je aan de verzekeraar laten weten, zodat alles geregeld wordt zoals jij dat wil.

Afsluiten van verzekering

Als je kiest voor een Islamitische uitvaartverzekering dan let je op de eerder genoemde speciale regels als eeuwige grafrust en de rituele wassing. Daarnaast is het goed om op nog een aantal zaken te letten bij het afsluiten van een verzekering. Zo moet je goed kijken welke kosten de verzekering met zich meeneemt en vooral ook wat er wordt vergoed. Niet elke uitvaartverzekering dekt namelijk alle kosten. Let verder ook op de premie- of polisveranderingen, deze kunnen namelijk op elk moment veranderen.