Een kippenhok in de tuin: stappenplan om er zelf eentje te maken


Er zijn veel voordelen aan het houden van kippen in de tuin. Kippen zorgen voor verse eieren, ze leveren kunstmest en ze zijn geweldig om kinderen te leren verantwoordelijkheid te nemen. Maar hoe bouw je een kippenhok? Dit artikel bied je een kort stappenplan om je eigen kippenhok in je tuin te bouwen

Bepaal waar je het hok gaat bouwen

Bepaal waar je het kippenhok gaat bouwen. Je kunt een kippenhok bouwen waar je maar wilt. De gemakkelijkste plaats om een ​​kippenhok te bouwen is in de tuin, maar je kunt het ook in een garage of ergens anders op je terrein bouwen. Kies je voor de tuin dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het gebied waar je het hok neer gaat zetten blak is. Dit is nodig zodat de kippen zich op een vrije manier kunnen bewegen. Je moet het kippenhok ook op beton of een andere harde ondergrond bouwen. Dit zal de kippen beschermen tegen ongenode gasten zoals roofdieren.

Verzamel materialen

Verzamel bouwmaterialen voor het kippenhok. Je kunt een kippenhok bouwen van verschillende materialen, maar de meest voorkomende materialen zijn hout en staal. Het is gemakkelijker om een ​​kippenhok van hout te bouwen, maar staal is duurzamer. Je kunt verschillende houtsoorten gebruiken voor een kippenhok, maar het meest populaire hout is ceder of redwood. Je kunt ook plastic of metaal gebruiken voor een kippenhok, maar deze materialen zijn niet zo populair.

Bouw het hok

Bouw het kippenhok Nadat je de materialen hebt verzameld die je nodig hebt om het kippenhok te bouwen, kun je beginnen met het bouwen van het kippenhok. Houten kippenhokken zijn doorgaans kleiner dan stalen kippenhokken. Het kippenhok moet groot genoeg zijn zodat de kippen vrij kunnen bewegen, maar klein genoeg om te voorkomen dat roofdieren het kippenhok binnendringen. Als je kiest voor hout dan moet je zorgen dat je alles goed schuurt en vervolgens goed afwerkt. Je kunt eerst het geheel bewerken met een goede voorlak zoals de Sikkens Rubbol Primer en daarna het geheel opnieuw schilderen.

Kies kippen uit

Nadat je het kippenhok hebt gebouwd, is het tijd om de kippen te halen. Kippen kun je halen bij een kippenboerderij of bij een lokale boer. Zorg er wel voor dat de kippen gezond zijn. Je kunt je natuurlijk ook van tevoren al goed oriënteren op het soort kippen dat je wilt gaan houden. Zorg altijd dat het hok goed bijgehouden wordt, wat betekent dat je het met regelmaat helemaal schoon moet maken om de dieren zo gezond mogelijk te houden en een fijne leefomgeving te bieden.