Dit moet je weten over internetten op vakantie!


Het is zomertijd en dat betekent dat we met zijn allen massaal ons kikkerlandje verlaten. Op naar de zonnige kuuroorden in Spanje, Turkije, Portugal of zelfs buiten Europa. Echter willen wel graag voorzien blijven van internet en voornamelijk op onze telefoon. Daarom hieronder de tips & tricks over mobiel internet buiten Nederland.

Roaming

Wanneer je in het buitenland wil internetten is het van belang dat je je roaming aanzet op je telefoon. Via deze toepassing kan je zonder zorgen internetten op je vakantieadres via de plaatselijke provider. Denk aan de leukste restaurantjes op zoeken, wandeltochten uitstippelen of natuurlijk je favoriete Netflixserie. Je zet je roaming aan door naar instellingen te gaan, vervolgens druk je op mobiel netwerk en kies je voor dataroaming.

Geen extra kosten

Waar we een paar jaar terug nog angstvallig onze dataroaming uitzette zodra we de grens bereikte, is dat nu niet meer nodig. Wanneer je binnen de 28 lidstaten ven de Europese Unie blijft, brengt roaming in principe geen kosten met zich mee. Je kan via je eigen bundel op dezelfde tarieven bellen, internetten en sms’en.

Echter zijn er een paar uitzonderingen waar je rekening mee moet houden wanneer in je in het buitenland gebruik maakt van mobiel internet. Gebruik je prepaid internetbundels en staat er minder dan 4,50 euro op? Dan mag de provider een roaminglimiet opleggen en extra kosten in rekening brengen. Dit geldt ook voor abonnementen met een voordelige bundel. Hoeveel je precies aan mb’s mag verbruiken is uit te rekenen door de abonnementsprijs te delen door 4,5. Vervolgens verdubbel je de uitkomst en je weet precies waar je roaminglimiet zit. Wel zo fijn, want zo kom je niet voor onverwachtste kosten te staan. Wil je meer mb’s te besteden hebben? Upgrade dan je abonnement. Kies bijvoorbeeld voor een Sim Only abonnement van Simyo.

Op reis buiten Europa

Pak je deze zomer uit en ga je op vakantie buiten Europa? Dan is het verstandig om je bundel uit te breiden naar een bundel voor buiten Europa. Wil je liever geen extra kosten? Dan kan je natuurlijk altijd gebruik maken van de wifi in je hotel of andere openbare gebouwen.