Dit heb je nodig voor een tof tuinfeest


Heb jij zin in een mooi feestje? En wil je die het liefst bij jou in de tuin geven? Dan wil je natuurlijk wel dat jouw tuin ready is! In deze blog vertellen we jou precies wat je nodig hebt voor een goed tuinfeest.

Een goed feest bestaat vaak uit een paar componenten. Denk aan lekker eten, goede muziek en natuurlijk heel veel fijne vrienden, familie en kennissen. Toch kun je aan nog een paar dingen denken om van jouw tuinfeest, het feest van het jaar te maken!

Tuinmeubelen en -tafels

Tafels, stoelen en statafels zijn altijd belangrijk bij een goed tuinfeest. Vergeet alles ook niet aan te kleden met een aantal buiten kussens, zodat de gasten ook lekker kunnen zitten. De tuinmeubelen kun je vaak ook verdeeld over de tuin neerzetten. Zodat je een paar gezellige hoekjes kunt maken. Creëer een dansvloer door daarom heen de stoelen en de tafels neer te zetten. En vergeet ook niet om een paar plekken te creëren waar mensen gewoon met elkaar kunnen praten.

Vier je een tuinfeest in de zomer? Dan kan een tuinparasol ook handig zijn om aan te schaffen. Juist als het heel warm is, kan extra schaduw een verrijking zijn voor je feestje. 

Versiering en aankleding

Een mooi feest wordt nog mooier met de juiste versiering en aankleding. En zo is het ook met jouw tuinfeest. Denk bijvoorbeeld aan vlaggetjes van stof die mooi kunnen wapperen in de wind. Of een gezellige slinger met allemaal lampjes eraan. Zeker wanneer de avond valt, zorgt dat voor een heel mooi effect. En denk aan mooie lampionnen voor in de boom. Dit alles zorgt ervoor dat het heel mooi past binnen jouw feest. Heb je nu echt een thema-feest? Dan kan je natuurlijk ook met je versiering en aankleding flink uitpakken. 

Wil je meer inspiratie op doen voor het versieren en aankleding van de tuin? Kijk dan ook even hier!

Partytent en vuurkorfen

Deze twee punten, een partytent en vuurkorfen, zijn optioneel. Zeker wanneer het weer wat onzeker is kan het prettig zijn om een partytent op te zetten. Zodat iedereen toch droog kan staan en het feestje niet in het water valt. Vuurkorfen zijn heel gezellig en zorgen voor veel sfeer. Maar zorgen natuurlijk ook voor warmte. Ook op een zomeravond kan het flink afkoelen en kan het prettig zijn om even gezellig rondom een vuurkorf te zetten. 

Koelkast en hapjestafel 

Dit punt is eigenlijk ook gewoon een ontzettend mooie tip. Want als je een feest geeft, kan je ook ontzetten druk zijn met iedereen voorzien van drankjes en hapjes. Maar wat als je ervoor zorgt dat iedereen zelf hapjes en drankjes kunnen pakken? Zorg voor een extra koelkast, maar een bar waar mensen zelf hun drankje kunnen inschenken. Maar je kan bijvoorbeeld ook denken aan een gin tonic-tafel of een plek waar ze cocktails thuis kunnen maken. Op deze manier zorg je ervoor dat het voor iedereen makkelijk en leuk is. En dat jezelf ook de avond van je leven hebt!