Deelauto’s: het vervoersmiddel van de toekomst"/>

Deelauto’s: het vervoersmiddel van de toekomst


De afgelopen jaren is de populariteit van deelauto’s explosief gestegen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om geen auto meer te bezitten, maar gebruik te maken van een deelauto wanneer ze die nodig hebben. In dit artikel bespreken we de voordelen van deelauto’s en geven we feitjes over deze innovatieve manier van vervoer.

Wat is een deelauto?

Een deelauto is een auto die door meerdere mensen gedeeld wordt. Het idee achter deze vervoersoptie is dat mensen niet langer zelf een auto hoeven te bezitten, maar dat ze wanneer ze een auto nodig hebben, gebruik kunnen maken van een deelauto in de buurt.

Hoe werkt het?

De meeste deelauto’s zijn te vinden via een app of website. Hier kun je zien waar de auto’s zich bevinden en of ze beschikbaar zijn. Wanneer je een auto wilt gebruiken, boek je hem via de app of website en ontvang je een code om de auto te openen. Het enige wat je nog hoeft te doen, is de sleutels in de auto vinden en de rit kunnen beginnen.

Hoeveel deelauto’s staan er in steden als Utrecht en Rotterdam?

In Rotterdam staan meer dan 225 Greenwheels huurauto’s voor je klaar. Reserveren, openen en sluiten van de auto gaat gemakkelijk via de Greenwheels app. Er is altijd wel een deelauto Rotterdam beschikbaar voor je. In Utrecht staan er zelfs meer dan 280 klaar!

Waarom kiezen steeds meer mensen voor deelauto’s?

Er zijn een aantal redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor deelauto’s in plaats van een eigen auto. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen:

Kostenbesparing
Een auto is een dure aankoop en er komen regelmatig kosten bij, zoals verzekeringen, onderhoud en benzine. Met een deelauto hoef je deze kosten niet te dragen, omdat deze gedeeld worden met anderen. 

Milieuvriendelijk
Doordat er minder auto’s op de weg staan, is het milieuvriendelijker dan wanneer iedereen zijn eigen auto zou hebben. Bovendien zijn veel deelauto’s elektrisch aangedreven, wat nog beter is voor het milieu.

Gemak
Met een deelauto hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud en reparaties. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de verhuurder.Feitjes over deelauto’s
-Het aantal deelauto’s in Nederland is de afgelopen jaren flink toegenomen.
-Veel deelauto’s zijn elektrisch aangedreven, wat beter is voor het milieu.
Het gebruik van deelauto’s vermindert het aantal auto’s op de weg, waardoor er minder files en uitstoot zijn.
-Het gebruik van deelauto’s wordt steeds populairder in steden, waar het makkelijk is om een auto in de buurt te vinden.
-De meeste deelauto’s zijn te vinden via een app of website (google bijvoorbeeld eens op deelauto Utrecht en zie wat er verschijnt) en kun je gemakkelijk boeken en openen met een code.