De meest effectieve manieren om je huis te verduurzamen


Het verduurzamen van je woning kent heel veel voordelen. Het is niet alleen beter voor het milieu, het is ook beter voor je portemonnee. En je huis wordt er vaak ook nog eens veiliger van. Hoe dit allemaal kan? We vertellen het je in deze blog! 

  1. Verduurzamen voor het milieu 

Fossielen brandstoffen, zoals gas en aardolie kunnen niet alleen opraken, ze zijn ook zeer vervuilend en slecht voor mens en milieu. Duurzame energie, zoals zonne- en windenergie, is de toekomst. Met het monteren van zonnepanelen op bijvoorbeeld je dak, wek je straks je eigen energie op. De zonnepanelen zetten zonlicht om naar elektriciteit. Daar hoef jij verder niets meer aan te doen. Zonnepanelen zijn tegenwoordig relatief goedkoper dan vroeger, al blijft er natuurlijk wel een prijskaartje aanhangen. Daarom is het altijd goed om te kijken naar de terugverdientijd.

2. Verduurzamen voor je portemonnee 

Een handige besparingsmethode is het goed isoleren van je woning. Er zijn heel wat prefab-onderdelen op de markt waarmee jij je huis als het ware mee kunt inpakken. Dit is een relatief goedkope oplossing met een groot resultaat. Het betekent namelijk dat je woning in de winter straks warmer is en in de zomer koeler. Dat scheelt je heel wat onnodige stookkosten, maar ook de airco kan dan langer uit blijven staan. Wat je weer terugziet op je energierekening!

3. Verduurzamen voor de veiligheid 

Je kunt je wel voorstellen dat een oude boiler op zolder niet veilig is. Boilers kunnen naar verloop van tijd gaan lekken of er kan kortsluiting ontstaan. De gevolgen kunnen erg groot zijn, bijvoorbeeld een brand. Vervang je boiler voor een elektrische boiler klasse A. Mocht er wel schade zijn? Zorg dan voor een goede opstalverzekering, dan ben je in de meeste gevallen verzekerd voor schade! Bij FBTO is de verbouwing ook verzekerd. Daarnaast verzekeren ze zonnepanelen ook gewoon mee. 

Een woning die duurzaam is, is een woning voor de toekomst. Het duurzaam maken van je woning is niet iets dat je van de een op de andere dag kunt doen. Maar door steeds te investeren in een stukje duurzaamheid, maak je de plek waar je woont steeds een beetje mooier. En daarmee indirect ook de wereld waarin we leven.