De juiste vakman voor een verbouwing, hoe vind je die?


Wil je jouw woning graag verbouwen, maar heb je zelf twee linkerhanden? Dan is het verstandig om vakmensen in te schakelen om de klus te klaren. Als je al weet wanneer de verbouwing afgerond moet zijn, kun je beter niet te lang wachten met het inschakelen van vakmannen. Schakel overigens niet de eerste de beste vakman in, want niet iedereen is even betrouwbaar. Weet je niet hoe je de juiste vakman vindt? Lees dan vooral verder. In deze tekst helpen we je namelijk om de juiste vakman voor jouw verbouwing te vinden.

Bepaal wat er allemaal moet gebeuren
Om te bepalen welke vakmensen je nodig hebt voor een verbouwing, breng je eerst in kaart wat er allemaal moet gebeuren. Ga je jouw keuken en/of badkamer verbouwen? Dan is het aannemelijk dat er afvoer- en waterleidingen verlegd moeten worden. Als je zelf niet weet hoe je dit doet, besteed je dit uit aan een loodgieter. Voor het aanleggen van nieuwe of het verleggen van bestaande elektra, heb je een elektricien nodig. Wil je dakbedekking vervangen? Ga dan op zoek naar bijvoorbeeld een dakdekker in Amersfoort.

Heb je naast een loodgieter, elektricien en dakdekker nog meer vakmensen nodig? Dan zit je er misschien niet op te wachten om dit allemaal zelf te regelen. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt de verbouwing uitbesteden aan een aannemersbedrijf. Dit kost je weliswaar meer geld, maar een aannemer inschakelen brengt ook flink wat voordelen met zich mee. Zo heb je zelf bijvoorbeeld vrijwel geen omkijken naar een verbouwing. Een aannemer coƶrdineert namelijk de hele klus. Hij koopt materialen in, regelt vergunningen als het nodig is en schakelt de juiste vakmensen in.

Ga op zoek naar vakmensen bij jou in de buurt
Een aannemersbedrijf inschakelen is vooral interessant als het om een grote verbouwing gaat. Als jij het niet bijzonder groots aan wilt pakken, vind je het misschien wat overdreven om een aannemer in te schakelen. In dat geval ga je zelf op zoek naar vakmensen bij jou in de buurt. Wanneer je in kaart hebt gebracht welke vakmensen je nodig hebt, kun je op het internet op zoek gaan naar een vakman. Grote kans dat er bij jou in de buurt verschillende mensen zijn die je kunnen helpen bij het uitvoeren van de klus. Pas wel op dat je geen onbetrouwbare vakman inschakelt. Heb je een vakman op het oog? Kijk dan altijd even of hij een keurmerk heeft.

Maak een vergelijking
In jouw omgeving zijn er vast meerdere vakmensen die je in kunt schakelen voor een klus. Om te voorkomen dat je spijt krijgt van jouw keuze, is het verstandig om altijd even een vergelijking te maken. Dit kun je het beste doen aan de hand van offertes. Deze kun je zelf bij verschillende vakmensen opvragen, maar je kunt ook een opdracht plaatsen en vakmensen vragen om hierop te reageren. Nadat je verschillende offertes ontvangen hebt, vergelijk je deze met elkaar. Op deze manier zie je snel wat de goedkoopste vakman is. Het is alleen niet verstandig je blind te staren op de prijs, want de ene vakman doet meer voor hetzelfde geld dan de andere.