Stappenplan bestelautoverzekering afsluiten


Heb je een bestelauto op de kop getikt en wil je deze eigenlijk direct inzetten voor jouw bedrijf? Dat kan pas nadat je een bestelautoverzekering hebt afgesloten. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, weet je misschien niet hoe je dit aan moet pakken. Daarom hebben wij een stappenplan opgesteld waarmee je makkelijk en snel online jouw bestelauto kunt verzekeren.

Stap 1: Vul het kenteken en gegevens in
Voordat je een verzekering voor jouw bestelbus af kunt sluiten, heeft een verzekeraar eerst een aantal gegevens van je nodig. Allereerst willen zij graag weten om wat voor een voertuig het gaat. Hiervoor vul je het kenteken van jouw bestelbus in. Wanneer je dit gedaan hebt, word je gevraagd een aantal persoonsgegevens in te vullen. Het is noodzakelijk om dit te doen, want anders kun je het aanvraagproces niet voortzetten.

Stap 2: Kies een basisdekking
In deze tweede stap van het aanvraagproces ga je een basisdekking voor jouw bestelauto kiezen. Je kunt kiezen uit WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Er zit niet alleen verschil in de prijs, maar ook in de dekking. Bekijk de drie basisdekkingen daarom goed voordat je kiest op welke manier je jouw bestelbus wilt verzekeren. Op deze manier verklein je de kans dat je straks spijt krijgt van de bestelautoverzekering die je hebt afgesloten.  

Stap 3: Vergelijk verzekeraars met elkaar
Wil je jouw bestelbus verzekeren met WA + Beperkt Casco? Selecteer deze dekking dan. Vervolgens is het tijd om de verschillende verzekeraars die deze verzekering aanbieden met elkaar te vergelijken. Hier kun je het beste een vergelijkingssite voor gebruiken. Zo’n site geeft je binnen een paar tellen een overzicht van alle verzekeraars waarbij je de zakelijke autoverzekering van jouw voorkeur af kunt sluiten. In de resultaten staat de goedkoopste verzekering bovenaan, waardoor je direct een beeld hebt van de kosten.

Stap 4: Voeg eventueel aanvullende verzekeringen toe
Als je bepaald hebt wat de beste zakelijke autoverzekering voor jouw bestelbus is, kom je bij de volgende stap terecht. Hierin kun je ervoor kiezen om jouw verzekering uit te breiden met één of meer aanvullende verzekeringen. De meeste verzekeraars bieden je op dit gebied verschillende mogelijkheden. Vandaar dat het zeker interessant is om hier een blik op te werpen. Staat er een interessante aanvullende verzekering tussen? Voeg deze dan toe aan jouw autoverzekering.

Stap 5: Sluit de verzekering af
Heb je de verzekering samengesteld? Dan wordt het tijd om hem daadwerkelijk af te sluiten. Een verzekeraar vraagt je hiervoor opnieuw om bepaalde gegevens in te vullen. Dit keer gaan ze alleen een stapje verder en willen ze onder meer jouw KvK-nummer, bedrijfsnaam, postcode, e-mail en telefoonnummer hebben. Vervolgens moet je nog een aantal aanvullende vragen beantwoorden. Als je ook dit gedaan hebt, controleer je jouw gegevens en verstuur je de aanvraag.