De beste manieren om op dit moment te investeren


Dat je spaargeld niks meer oplevert, weten we inmiddels allemaal, maar hoe kan je dan een beetje extra rendement halen? Investeren in coins, mensen of beleggen? Bekijk de mogelijkheden.

Investeren in cryptocurrency zoals Ethereum

Een hele populaire manier van investeren op dit moment is geld stoppen in cryptovaluta zoals bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Maar wat Ethereum is blijft voor veel mensen een beetje vaag. Bitcoin kennen de meesten inmiddels wel, maar Ethereum is te zien als het kleine broertje van de Bitcoin. Vaak zie je ook dat de koersen van beide munten een beetje gelijk lopen. Gaat Bitcoin omhoog, dan gaat Ethereum er achteraan. Inmiddels heeft Ethereum ook een vrij stabiele waarde aangenomen. Bitcoin is nog steeds de echte topper, maar als je begint met investeren is Ethereum nog net wat laagdrempeliger. Dat komt mede door de prijs.

Beleggen

Er is ook altijd nog het beleggen. Er bestaan een paar misvattingen over beleggen, die je misschien doen terugdeinzen om wat geld in te leggen. Toch zijn deze beweringen vaak niet waar of minder erg dan het lijkt. Vaak wordt er gedacht dat je voor beleggen veel kennis nodig hebt, maar dat hoeft niet per se. Je kan het beleggen zelf ook uit handen geven aan experts, zodat je er zelf niet over na hoeft te denken. Dat is beleggen zonder er heel veel risico in te leggen. Denk er wel om dat je voor rendement dus wat langer moet wachten.

Investeren met risico’s

Als je het hebt over de risico’s van investeren, denk je natuurlijk aan het verliezen van veel geld. De keerzijde daarvan is het winnen van veel geld. Investeren in cryptocurrency is risicovol als je er meer geld instopt, maar er zijn bij Anycoin Direct heel wat munten waarover je je geld kan verdelen. Op die manier spreid je de risico’s en heb je ook nog kans op een munt die door het dak heengaat. Het leuke van crypto is dat de markt onvoorspelbaar is. Een hypemunt zoals DogeCoin of Shiba Inu kan zo maar veel geld opleveren als hij eentje een flinke klapper maakt. Toch leuk om daar wat in te leggen.

Investeren in een start-up

Een andere mooie manier om te investeren is om het geld te stoppen in iemand met een plan. Als je een leuk project, winkel of idee tegenkomt en die persoon heeft daar wat geld voor nodig, kan je hier altijd even over nadenken. Leen een persoon of een team wat geld en vraag er een redelijke rente voor in een overbrugbare periode. Dat wil zeggen: verwacht niet al te snel veel geld terug. Op deze manier investeren vraagt om geduld. Het is een project voor de langere termijn.

Investeren in vastgoed

Dit is natuurlijk voor de echte grote spelers, maar als je de mogelijkheid hebt, is het een leuke manier van investeren. Een mooi pand, gezellig appartement of bijzonder huis. Vastgoed kopen om vervolgens te gebruiken voor huurders of als Airbnb is ook een leuke investeeroptie. Zo lang je maar niet alle huizen onder de neuzen van studenten wegkaapt, ben je goed bezig.