De beste grote smartphones van dit moment


Je wil graag een grotere telefoon in je handen dan zo’n klein toestel. Wij hebben daarom een lijst gemaakt met de top 4 beste grotere smartphones van dit moment.

Telefoonschermen worden met het jaar groter, maar ook compacter. Zo waren er jaren geleden nog telefoons die een klein schermpje hadden en met nog een toetsenbord. Inmiddels zijn ze allemaal touch en kan je in een paar tikken het hele scherm bedienen. De nieuwste ontwikkeling op gebied van grote smartphone schermen zijn toch wel de vouw modellen. Zo kan je deze schermen opvouwen wanneer je ze in je broek doet. Wij zetten de 4 beste grote smartphones van dit moment voor je op een rij.

1.    Samsung Galaxy s22 Ultra

Bij Samsung weten ze toch keer op keer weer te verassen. De Galaxy modellen zijn de allerbeste smartphones op de markt en dat bewijzen ze keer op keer. De Samsung S22 Ultra heeft een groot scherm en is van alle gemakken voorzien. Zo is hij in 6.6 inch verkrijgbaar een heeft hij een amoled-scherm. Hierdoor kan je films en series in de hoogste kwaliteit bekijken. Natuurlijk kost het je ook wat, maar deze telefoon wil je gewoon in huis hebben.

2.    Iphone 13 Pro Max

Je wil geen losse fotocamera meer, maar je wil gewoon alles met je toestel kunnen doen. Dan is de Iphone 13 misschien wel wat voor jou. Dit grote model heeft een superscherpe camera, en ook nog eens een groot scherm. Zo past hij waarschijnlijk maar net in je zak. Deze modellen lijken weer veel op de modellen die ze vroeger maakten. Wil je liever toch een klein scherm? Ze hebben ook een mini op de markt gebracht.

3.    Samsung Galaxy Z Fold3

De wereld veranderd in rap tempo. We wisten jaren geleden als dat deze ontwikkeling eraan zat te komen, maar dat hij er zo snel zou zijn. Deze Samsung kan je opvouwen. Hij heeft een scherm dat opvouwbaar is, maar wel gewoon goed bedienbaar. Zo’n flexibel scherm werd lang over gespeculeerd. Nu hij eindelijk op de markt is wil nog niet zeggen dat hij gelijk goed verkoopt. Maar consumenten vinden het wel bijzonder interessant wat ze bij Samsung op de mat hebben getoverd.

4.    Huawei Mate Xs

Dit toestel spant toch wel de kroon in zijn grote. In totaal is hij 8 inch. Dit is nog groter dan de Samsung Galaxy Z Fold. Hij is natuurlijk wel heel groot, maar betekent dit ook dat het een goede telefoon is. Wij kunnen zeggen dat hij niet dezelfde duurzame kwaliteit heeft als een Samsung. Toch is de Huawei Mate Xs goed ontwikkeld en hij is daarnaast ook een stuk betaalbaarder. Hierdoor staat hij toch in deze lijst op plek vier.

De ontwikkeling van de telefoon

Dat de ontwikkelingen snel zijn gegaan weet iedereen. Zo liepen we 20 jaar geleden nog rond met enorme koelkasten met antennes. Inmiddels raken we gepikeerd wanneer het internet niet snel genoeg is. Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen van de telefoon? Bekijk dan eens deze video waarin ze laten zien hoe de telefoon zich in 20 jaar heeft door ontwikkeld.