Crypto kopen: welke mogelijkheden zijn er?


Sinds de komst van Bitcoin is de wereld van de cryptocurrency steeds groter en populairder geworden. Je kunt er op steeds meer plekken mee betalen en er komen steeds meer varianten bij. Er zit veel verschil in de soorten cryptocurrencies, maar ook in de manier waarop ze te koop zijn. Wij hebben voor je op een rijtje gezet waar en hoe crypto aangeschaft kan worden en waar je op moet letten. Heeft dit je interesse gewekt? Lees dan vooral door!

Nederlands wisselkantoor

Vooral wanneer je nieuw bent in het hele crypto-gebeuren, is het verstandig om het eerst alleen binnen Nederland te kopen. Deze zijn vaak makkelijker en toegankelijker voor beginners. Doe wel eerst even onderzoek naar welke optie het goedkoopst is. Bij de meeste van deze kun je eenvoudig en veilig met iDeal betalen.

Paypal

Naast iDeal zijn er ook mogelijkheden om bitcoin te kopen met paypal. Paypal is een online betalingsmethode met het gemak van een creditcard, maar met een gunstigere vergoedingsstructuur. PayPal gebruikt geavanceerde software en encryptie om de rekeningen van gebruikers te beschermen. Ze doen dit met gecodeerde transacties en bieden daarbij een kopersbescherming, iets wat al een voordeel oplevert ten opzichte van bankoverschrijvingen. Via Cryptostart.nl kun je hier nog meer informatie over vinden.

Buitenlandse exchange

Er zijn verschillende buitenlandse exchange websites en platforms waar je crypto kunt kopen. Meestal liggen de prijzen iets lager dan bij de Nederlandse variant, maar het kan wel wat ingewikkelder werken. Ook is het aanbod soms wat overweldigend, dus werk hier pas mee wanneer je wat meer ervaring hebt.

Contact geld

Er zijn marktplaatsen online waar je zelfs met contact geld je cryptocurrency kunt kopen. Hier kun je afspreken om elkaar in het echt te ontmoeten. Hiermee heb je geen online betaling waar eventueel sporen van achter gelaten kunnen worden, maar let er wel goed op dat je wat onderzoek doet naar de verkoper zodat je niet opgelicht wordt. Neem ook altijd iemand mee voor de veiligheid.

ATM

Er zijn speciale crypto-pinautomaten waar je je aankopen kunt doen. Vaak verkopen deze apparaten meerdere soorten crypto. Het gebruik van een pinautomaat is net zo efficiënt als je gewend bent bij een normale pinautomaat, de enige nadeel is dat zo’n automaat hoge kosten met zich meebrengt. Je moet dan rekening houden met tot wel 10 procent meer dan de daadwerkelijke Bitcoin koers en dan hebben we nog niet eens de transactiekosten meegerekend. Hou daar dus wel rekening mee!