Alles wat je moet weten over een ooglidcorrectie en liposuctie


Tegenwoordig voelen we druk rondom het schoonheidsideaal meer dan ooit. Online kanalen confronteren ons dagelijks met het schoonheidsideaal door posts van perfecte lichamen en gezichten. Zowel mannen als vrouwen voelen zich soms onzeker over hun lichaam. Als je je wel eens ontevreden voelt over je lichaam, ben je niet de enige. Blijkbaar zijn dertig tot veertig procent van de mannen ontevreden over hun lichaam. Vergeet niet dat de foto’s van perfecte lichamen en gezichten op sociale media niet altijd representatief zijn voor de echte wereld. Sommige foto’s zijn bewerkt of gepositioneerd op een bepaalde manier waardoor het schoonheidsideaal niet altijd overeenkomt met de werkelijkheid. Ben jij toch ongelukkig met je lichaam en heb je bijvoorbeeld last van vetophopingen? Of baal je ervan dat hangende oogleden of wallen onder je ogen je een vermoeide uitstraling geven?  Een betrouwbare kliniek is ontzettend belangrijk voor veilige plastische chirurgie. Wij hebben alles wat je hierover moet weten op een rijtje gezet.

Ooglidcorrectie

Door hangende oogleden of wallen zie je er soms vermoeider uit dan dat je bent. Daarnaast kunnen hangende oogleden leiden tot fysieke klachten zoals hoofdpijn. Als je geïnteresseerd bent in een frisse blik is het handig om te weten dat het eerst begint met een consult. Tijdens het intake gesprek ontmoet je de chirurg. Dit is het perfecte moment om samen het gesprek aan te gaan over jouw behoeftes en verwachtingen. De chirurg geeft vervolgens een advies. Wist je dat er verschillende behandelingen zijn wat betreft een ooglidcorrectie? Een bovenooglidcorrectie is mogelijk, maar ook een onderooglidcorrectie of een combinatie van de twee. Door samen in overleg te gaan met de chirurg kom je erachter wat het best aansluit op jouw wensen. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op het definitief resultaat ooglidcorrectie. Aansluitend op dit gesprek vindt een consulente plaats. Als je eruit bent wat je precies wilt voor ingreep of operatie, dan kun je een afspraak maken voor de behandeling. 

Liposuctie

Heb je al een tijdje last van vetophopingen bij bijvoorbeeld je bovenbenen, buik of bovenarmen? Of heb je als man zijnde meer last van vetophopingen rond de flanken, maag of halsstreek? Er zijn veel oorzaken hiervoor mogelijk. Er kunnen bijvoorbeeld vetophopingen in je lichaam ontstaan door je hormoonhuishouding. Het kan ook zijn dat je hier last van hebt nadat je veel bent afgevallen. In sommige gevallen helpt sporten niet om vetophopingen te verminderen. In dit geval kun je er iets aan laten doen. Het is namelijk vervelend als je je niet prettig voelt in je eigen lichaam. Maar hoe werkt een liposuctie dan? Tijdens deze ingreep wordt niet alleen de plaatselijke vetophopingen weggehaald, maar ook een contourcorrectie uitgevoerd. Op deze manier is het duurzaam en blijf je na de operatie een constant gewicht behouden. Liposuctie littekens zijn na de operatie nauwelijks zichtbaar omdat er met incisies van 3 tot 4 mm gewerkt wordt. Daardoor valt het niet op! Het is belangrijk dat je de ingreep uitvoert bij een betrouwbare kliniek. Een betrouwbare kliniek beschikt over gekwalificeerde chirurgen. Hierdoor kun je uitgaan van expertise en een goedlopende behandeling.