5 tips voor het handelen in cryptomunten


Het aanschaffen van cryptomunten is niet zo moeilijk. Steeds meer mensen wagen zich eraan en geloven dat cryptomunten de toekomst zijn. In dit artikel lees je 5 tips die jouw handelskills naar een hoger niveau gaan tillen.

Het lijkt allemaal zo makkelijk: ‘’handelen in cryptomunten’’. Door video’s op sociale media met handelaars die poggen met hun geld. Maar het goed handelen in cryptomunten is niet makkelijk. Je kan zomaar cryptomunten kopen omdat iemand anders er goede ervaringen mee heeft. Maar voor jou kan het uitlopen op een debacle. Of je nu al lang handelt, of juist kort. Wij denken dat je met onze tips beter leert handelen in cryptocurrencies.

1.    Kies het juiste moment om in te stappen

Het klinkt misschien makkelijk. Je koopt laag in en verhandelt ze weer wanneer ze meer waard zijn. Met cryptomunten is dit niet zo makkelijk omdat hij ieder moment ineens flink kan stijgen. Juist bij cryptomunten kan je beter een vast bedrag iedere week of maand inzetten. Je kiest dan steeds het meest gunstige moment. Dit is een moment waarvan jij denkt dat hij laag is, als dit toch niet helemaal juist blijkt te zijn betaald het zich op de lange termijn wel uit.

2.    Kies niet de beste cryptomunten

Soms is het slim om juist niet te kiezen voor de meest veelbelovende crypto in 2022. Je kan beter kijken naar wat kleinere munten waarvan je ziet dat ze in het afgelopen jaar iets gestegen zijn. Tuurlijk blijft dit gokken, maar wanneer je kleine bedragen inzet zal je hier en daar klein verliezen. Maar je kan ook bij enkelingen grote winsten maken.

3.    Stap niet in tijdens een daling

Veel handelaren stappen in wanneer een munt aan het dalen is. Hij is dan goedkoper en je hebt er vertrouwen in dat hij weer gaat stijgen. Maar je weet niet hoeveel meer de munt nog gaat dalen. Je kan dan beter wachten tot de munt weer iets stijgt voordat je hem inkoopt.

4.    Beveilig je cryptocurrencies

Hier gaat het vaak mis. Je wil een wachtwoord opgeven die je goed kan onthouden, maar je kan beter kiezen voor wachtwoorden die moeilijk zijn. Schrijf ze ergens op en bewaar deze briefjes met je leven. Je wil niet dat jouw cryptomunten in de verkeerde handen vallen.

5.    Kijk in het verleden

De laatste tip die wij je geven is te kijken naar het verleden van een munt. De meeste handelaren kijken naar de laatste prijsstijgingen of dalingen. Juist door verder te kijken in het verleden kan je zien wat een cryptomunt eerder heeft gedaan. Dit maakt een groot verschil en hierdoor heb je een beter overzicht gekregen van de munt waarin jij wil investeren.

Wil je nog meer leren over de werking van cryptomunten? Kijk deze video.