3 manieren om meer groen aan je tuin toe te voegen


Het hebben van een esthetisch aangename tuin is wat we allemaal willen hebben. Dit zorgt ervoor dat we naar een prachtig uitzicht kunnen kijken en er optimaal van kunnen genieten tijdens de zomer. Ziet jouw tuin er goed uit? Maar ben je er nog niet helemaal tevreden mee? Dan is het goed om te kijken wat je aan de tuin kunt toevoegen. Een makkelijke manier om dit te doen, is met meer groen in de tuin. Om je op weg te helpen zullen we in dit artikel drie manieren bespreken waarop je dit kunt doen. 

  1. Meer planten en bloemen 

Het opfleuren van de tuin kan het makkelijkst met prachtige plantjes en bloemen gedaan worden. Planten en bloemen brengen niet alleen meer groen in de tuin, maar ook meer kleur. Uiteraard hangt dit af van de type planten en bloemen die gepland worden. Om de tuin er esthetisch aangenaam uit te laten zien, is het belangrijk dat de planten en bloemen goed met elkaar gecombineerd en gepland worden. Heb je geen idee hoe je dit het beste kunt doen? Dan kun je advies en hulp vragen van een hovenier. Een hovenier weet als geen ander hoe jouw tuin een echte uitblinker kan worden. 

  1. Bomen in de tuin

Naast mooie plantjes en bloemen zijn bomen een mooie toevoeging voor elke tuin. Dit hoeven er niet heel veel te zijn, omdat de tuin anders te druk uitziet. Het is voorstelbaar dat het lastig kan zijn om te bedenken welke boom je het beste in de tuin kunt planten. Dit hangt echter af van jouw persoonlijke voorkeuren en de look van de tuin. Kun je niet op een idee komen? Dan kan er altijd voor een fruitboom gekozen worden. Wanneer deze bomen in de lente in bloei staan, zien ze er namelijk prachtig uit. Daarnaast kun je ook van vers fruit genieten in de zomer.

  1. Een groendak

Het hebben van een groendak is nog onbekend voor veel mensen. Echter, is het mogelijk dat je dit afgelopen zomer al op enkele plekken voorbij hebt zien komen. De daken zien er dan helder groen uit doordat ze bedekt zijn met sedumplantjes. Heb je een overkapping of tuinhuisje? Dan kun je het verfraaien met een groendak van Gras en groen. Ook hiervoor kan een hovenier ingeschakeld worden. Zo kun je met deze tips tijdens de zomer genieten van een esthetisch aangename tuin!

Kortom, er zijn drie makkelijke manieren om de tuin meer groen te geven. Zo kun je ervoor kiezen om een meer planten en bloemen te planten. Daarnaast kan een extra boom in de tuin ook geen kwaad. Tot slot, kan het dak van een overkapping of tuinhuis opgefleurd worden met een groendak! Wil je hier hulp of advies bij? Dan kun je contact opnemen met Gras en Groen!