Met tegenzin naar werk? Zo los je dat op!


Iedereen heeft het vast wel eens meegemaakt. Met tegenzin naar het werk. Het is niet mogelijk om altijd met evenveel passie en toewijding naar het werk te gaan. Er zitten namelijk ook dagen tussen, dat je liever thuis blijft onder een lekker dekentje. Het kan dan erg zwaar zijn om dan de motivatie te vinden om te gaan. Om je te motiveren zijn er een aantal tips, die jou daar bij kunnen helpen. In deze blog lees je dé tips, om weer motivatie te vinden om naar het werk te gaan.

Wat is de reden van jouw tegenzin?

Het is belangrijk om je als allereerst de vraag te stellen, waarom je tegenzin hebt. Het kan zijn dat je een paar daagjes vrij hebt gehad en nu opeens weer naar het werk moet. Ook kan het zijn dat het buitengewoon heel koud is en je liever niet de koud in wilt gaan. Op het moment dat je de reden van de tegenzin hebt gevonden, kun je jezelf over de tegenzin heen zetten. Bedenk een mogelijkheid om de reden van de tegenzin te verlagen. 

Zorg voor een betere sfeer

Om met minder tegenzin naar het werk te gaan, kun je iets doen waardoor je meer zin krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een kleine workout of yoga. Door iets te doen wat je leuk vindt, zal je een beter gevoel creëeren. Hierdoor zal je je beter in je vel voelen. Zo zul je met minder tegenzin naar het werk gaan. 

Kijk uit naar de leuke dingen

Vaak helpt het om uit te kijken naar de leuke dingen, die op de planning staan. Ga je binnenkort uiteten of met vrienden afspreken, kijk dan daarna uit. Op het moment dat je de dagen gaat aftellen, zal de tegenzin minder worden. Zo zul je toch nog wat motivatie vinden, om naar het werk te gaan. 

Beloon jezelf om te gaan

Het is ook belangrijk om jezelf af en toe te belonen. Je kunt jezelf motiveren door te denken aan een lekker frietje of pizzaatje in de avond. Door jezelf te belonen, stimuleer je een extra motivatie. Zo kun je er voor zorgen dat je met minder tegenzin naar het werk gaat. 

Misschien is er wel iets anders aan de hand

Het kan ook zijn dat er iets anders aan de hand is. Misschien werken bovenstaande tips niet en vind je de motivatie niet meer terug. Het kan zijn dat je een verkeerde baan hebt. Zo kan het zijn dat je een gevaar hebt meegemaakt op het werk, waardoor je niet meer met plezier naar werk gaat. Je hebt bijvoorbeeld een nare ervaring bij het antigifcentrum meegemaakt. Het kan ook zijn dat je het mentaal lastig hebt. Het kan dan handig zijn om mensen te praten. Voor de meeste personen helpt het om te praten over hoe jij je voelt. 

In deze blog is beschreven, hoe jij meer motivatie kan vinden om naar het werk te gaan. Het beste is om de verschillende tips eens uit te proberen en te kijken welke jou meer motivatie geven.