Zorg voor meer veiligheid in het verkeer


Zorgen voor meer veiligheid in het verkeer kun je op verschillende manieren doen. Natuurlijk hou je je aan de geldende maximumsnelheid en ga je ook zeker niet te langzaam rijden. Je hebt, ook overdag je lichten aan en je zorgt ervoor dat deze goed zijn afgesteld. Je draagt een zonnebril en gebruikt de zonnekleppen op de juiste manier om te voorkomen dat een laagstaand zonnetje je verblindt. Je zet je telefoon op stil en laat deze in je jas of je tas zitten. Je draagt je gordel op de juiste manier. De banden van je auto zijn, natuurlijk, in topconditie en tijdig gewisseld van zomer naar winter of juist andersom. Dan denk je dat je aan alles hebt gedacht. Maar je vergeet je ramen nog.

Een klein sterretje in de voorruit kan veel ellende opleveren

Het overkomt je. Opspattend grind of een los steentje dat op je voorruit landt en daar een klein deukje veroorzaakt. Op zich niets aan de hand, je voorruit zal niet in één keer in duizenden scherfjes uiteen vallen. Toch is het verstandig om dat kleine sterretje zo snel mogelijk te laten repareren. Zo voorkom je dat de ruit scheurt en dat je een compleet nieuwe voorruit nodig hebt. Een scheur in de ruit kan er namelijk voor zorgen dat de ruit niet meer stabiel is en dat zelfs temperatuurverschillen de schade nog flink kunnen verergeren.

Wat kun je doen om ernstige schade en ongevallen te voorkomen?

Je hoeft niet al te dramatisch te doen als er een steentje opgesprongen is tegen je voorruit. Je kunt heel gemakkelijk GlasGarage contacten om een afspraak te maken. Is het sterretje nog maar klein (kleiner dan een muntstuk van 2 euro)? Dan hoeft de ruit, zeer waarschijnlijk niet vervangen te worden, maar kan deze gewoon gerepareerd worden. Dit gebeurt met een speciale techniek, die ervoor zorgt dat de gerepareerde ruit net zo sterk is als de originele ruit. En natuurlijk zie je er niets meer van. Geen vervelende vlek in je gezichtsveld!

Is er een grotere schade? Dan zal de voorruit vervangen moeten worden

Ook het laten vervangen van je voorruit regel je bij GlasGarage al in een paar muisklikken. Het kan zijn dat je je zorgen maakt over de voorruit vervangen kosten, maar in veruit de meeste gevallen ben je daar gewoon voor verzekerd. Dan kost het je niets extra. Om erachter te komen welk bedrag er vergoed wordt, kun je het best even contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij. Maar, heel kort gezegd: als je alleen een WA verzekering hebt, dan zul je het vervangen van de ruit zelf moeten betalen. Ben je WA beperkt casco verzekerd? Dan betaal je in de meeste gevallen alleen een, vooraf bepaald, eigen risico. Ben je WA volledig casco verzekerd? Dan wordt de vervanging van de ruit, over het algemeen, volledig vergoed.