Zakelijke apps die jouw leven makkelijker gaat maken


Als ondernemer moet je al aan genoeg dingen denken. Op tijd je bonnetjes inleveren bij de boekhouder, akkoord geven op die belangrijke offerte of het organiseren van bijeenkomsten. Je agenda zit altijd vol en aan je to do-lijst komt maar geen einde. En juist daarom hebben we voor jou deze zakelijke apps gebundeld. Want deze gaan jouw leven makkelijker maken. Lees je mee?

OK

Met deze handige applicatie heb je geen portemonnee meer nodig. Al jouw pasjes staan handig in deze app. Hoe je dat doet? Pasje bedrukken van offline naar online, oftewel door ‘m te scannen met je mobiele telefoon. Zo sta je nooit meer in een overdrukke Albert Heijn te zoeken tussen je plastic kaarten om erachter te komen dat ‘ie nog op de keukentafel ligt.

Nozbe

Gebruik deze applicatie om je tijd goed in de gaten te houden en goed in te delen. Op deze manier kun je namelijk heel goed een to-do-lijstje bijhouden. Maar dat niet alleen, je kan ook zien welke taak je hebt uitbesteedt bijvoorbeeld. En je kan deze app ook goed integreren met bijvoorbeeld Twitter, Evernote, Dropbox en Google Agenda.

Mint

Als ondernemer vind je het natuurlijk ook heel erg belangrijk om te weten waar je geld naartoe gaat. Deze app is vooral bedoelt voor persoonlijke uitgaven, maar je kan er ook zakelijk goed mee overweg. Op deze manier krijg je veel meer inzicht in je uitgaven. Maar je kan ook goed zien op welke gebieden je geld kan besparen. Meer grip op je uitgaven dus!

HootSuite

Vind je het lastig om je eigen social media bij te houden? Stap dan over op HootSuite op deze manier kun je namelijk jouw berichten gaan inplannen. En hoef je dus niet meer gaande de week te bedenken wat je ook alweer wilde gaan delen. Blok dus een uur in de week voor het inplannen van jouw social media-berichten! De gratis tool is te gebruiken voor 3 kanalen. Denk aan Twitter, Facbook en Instagram.

Evernote

Ben jij altijd al jouw aantekeningen kwijt? Gebruik dan Evernote. Met deze applicatie heb je al jouw notities altijd bijdehand bijvoorbeeld via je computer, maar ook via je tablet of telefoon. Je kan zelfs aantekeningen tekenen of bijhouden in mapjes. Zeg maar dag tegen al die losse notitieboekjes!

Dropbox

Al heel wat jaren is deze applicatie handig voor ondernemers. Vooral als je al jouw bestanden op één plek wilt bewaren waar ze ook nog eens veiliger zijn dan op je computer. Denk aan diefstal of als je laptop kapotgaat. Maar ook als je bijvoorbeeld met meerdere mensen aan een project werkt. Ook deze applicatie is gratis te gebruiken met een limiet aan opslag. Dat dan weer wel.

Focus

Is jouw focus weleens ver te zoeken? Gebruik deze applicatie. Op deze manier kan je niet op je mobiele telefoon waardoor jij je taken wéleens een keer afkrijgt! Je kan de applicatie natuurlijk altijd ongedaan maken, maar als je er eenmaal aan gewend bent wil je niet meer anders!