Wat zijn de belangrijkste momenten in het leven om te vieren of bij stil te staan?


Het leven bestaat van begin tot eind uit verschillende belangrijke mijlpalen. Sta zoveel mogelijk stil bij dergelijke momenten, of ze nu vrolijk of minder vrolijk zijn. Wat zijn voor veel mensen de belangrijkste momenten in het leven? Dat delen we in dit artikel.

Overlijden

We beginnen met het minst gezellige onderdeel: het overlijden van een dierbare. Natuurlijk wil je er zo min mogelijk mee te maken hebben, maar het hoort nu eenmaal bij het leven. Zie rouw niet alleen als iets verdrietigs, maar ook als iets moois. Sta stil bij de mooie momenten die je met iemand hebt beleefd, om wie het ook gaat. Om iemand te herdenken en een waardig afscheid te geven, organiseer je een passende uitvaart. Doe dit op een locatie naar keuze, zoals een crematie Winterswijk. Denk goed na over de invulling van de uitvaart. Je kunt dit soms nog met de dierbare bespreken, of wellicht heeft hij of zij bepaalde wensen uitgeschreven. Vraag bijvoorbeeld naar de muziek die afgespeeld mag worden. Overweeg om een woordje te doen. Ook is er vandaag de dag vaak een scherm met een fotocollage te zien bij een uitvaart. Bij een crematorium Varsseveld krijg je zoveel mogelijk begeleiding bij het uitdenken van de uitvaart, want je hoeft dit niet helemaal zelf in banen te leiden.

Verjaardag

Een verjaardag is een mooi jaarlijks moment om bij stil te staan en om te vieren. Of het nu gaat om jouw verjaardag of de verjaardag van iemand die je liefhebt. Organiseer een gezellig feestje. Je kunt een klein gezelschap uitnodigen of juist een knalfeest geven – het is natuurlijk maar net wat daarin de wens is. Sla een verjaardag in ieder geval niet zomaar over. Waarom zou je er niet even een leuk moment van maken? Of vier zeker de belangrijke verjaardagen in het leven, zoals 16, 18, 25, 50 of 65. Om er maar een paar te noemen! Ga je bij iemand anders op verjaardag? Dan breng je natuurlijk een cadeautje mee, om hem of haar mee te feliciteren. Extra leuk: schrijf ook een kaartje, het liefste met een persoonlijke boodschap erop.

Bruiloft

Een bruiloft is een van de meest vreugdevolle momenten in het leven. Dit is dan ook absoluut een feestelijke dag! Dat niet alleen, de meeste huwelijken worden uitgebreid gevierd. Iedereen trekt een prachtige outfit aan, al helemaal het bruidspaar. Er is een mooie locatie uitgekozen. De dag start met een serieus gedeelte, namelijk de ceremonie. Maar daarna is het tijd om te proosten – en misschien zelfs om de dansvloer te betreden tot in de late uurtjes. Vier de liefde samen met je naasten. Want eerlijk is eerlijk: daar draait het toch eigenlijk om in het leven?

Carrièreprestaties

Mensen behalen in het leven verschillende carrièreprestaties, waar je ook zeker bij stil kunt staan. Dat gebeurt al een beetje voordat het werkende leven van start gaat, met het behalen van een diploma. Of het nu gaat om de middelbare school of een vervolgopleiding: vier het natuurlijk als het diploma is behaald. Vier het vervolgens als iemand voor het eerst een baan heeft gevonden, of een bepaald jubileum behaalt op het werk. En is het tijd om met pensioen te gaan? Ook dit is een belangrijke mijlpaal.

Geboorte

Tot slot: een geboorte! Waar we het artikel begonnen met het overlijden, sluiten we de tekst af met de geboorte, als hoopvol onderdeel van het leven. Het verwelkomen van een nieuw persoon in het leven is immers een vreugdevolle gebeurtenis. Misschien is het jouw kind, of het kind van een dierbare. Zeker binnen families vieren we geboortes samen, maar je kunt dit ook binnen vriendschappen doen. Denk aan kraamvisite, of bied hulp als er een kersvers kindje is geboren. Er zijn tegenwoordig ook andere vieringen rondom de geboorte, zoals een babyshower of gender reveal party. Dat is hartstikke gezellig!

Er zijn verschillende belangrijke momenten in het leven om te vieren of bij stil te staan. Uiteindelijk beschrijven we hierboven nog maar een gedeelte. Het is mooi om hier de ruimte aan te bieden, in jouw leven en in het leven van je naasten.