Wat verteld kledingstijl over jouw persoonlijkheid?


Zodra je naar de brugklas gaat zal je bepaalde kleding gaan dragen. Deze kledingstijl verteld vaak wat over bij welke groep je hoort. Maar wat zegt kleding eigenlijk over jouw persoonlijkheid? Wij zochten het uit in deze blog. 

In Nederland hoeven we niet in bepaalde kleding naar school toe. Vroeger was het nog heel gebruikelijk dat jongens in broeken naar school moesten komen en meisjes in rokjes. Maar sinds het grootste gedeelte van Nederland niet meer christelijk is, is deze traditie daarbij verdwenen. En dragen we ‘’gewone’’ kleding van bijvoorbeeld Expresswear. In Engeland is het nog wel heel gebruikelijk dat kinderen in schooloutfit naar school moeten. Maar ontwikkelen ze daarmee wel een eigen persoonlijkheid is de vraag? En in hoeverre zorgt kleding hier eigenlijk voor? 

6x wanneer kleding wat over je persoonlijkheid verteld: 

1.     Kleuren vertellen veel 

Nog voordat je ziet wat iemand echt aan heeft zie je de kleur die iemand draagt. Deze kleur zegt heel veel over je persoonlijkheid. Wanneer je veel zwart draagt dan heb je een volhoudende persoonlijkheid. Witte kleding staat voor onschuld. Blauw wekt vaak vertrouwen op bij mensen. Hoe donkerde kleur blauw hoe groter vaak het vertrouwen. Is dit één van de redenen dat politieagenten vaak blauw dragen? Grijs is een neutrale kleur en wordt vaak aangedaan wanneer je bijvoorbeeld zaken moet doen. 

2.     Rood zorgt voor meer aantrekkingskracht

Je zou zeggen dat rood woede opwekt. Maar wat werkt bij dieren werkt juist andersom bij mensen. Een man die rood draagt wordt vaak aantrekkelijker gevonden door de vrouwen. Dit is andersom precies hetzelfde, ook gelijk de reden waarom vrouwen vaak rode lingerie dragen. Ben jij ook een Colourful Rebel? Bekijk hun kledinglijn via deze link. 

3.     Hoe bloter hoe narcistischer 

We zien steeds vaker bloot, dit heeft ook veel te maken met het internet. Vrouwen die veel bloot aantrekken zijn veel met zichzelf bezig. Ze vertonen dan ook vaak narcistische trekjes. Het kan trouwens ook best zo zijn dat een vrouw die veel bloot draagt onzeker is. Maar vaak zullen ze doen alsof dat niet zo is. 

4.     Merkkleding dragers gaan voor eigen gewin 

Of ze nu een eigen onderneming hebben of werken voor een baas. Mensen die merkkleding dragen en de merkjes laten zien willen hier vaak mee aantonen dat ze boven je staan. Ze zullen alles eraan doen om hun gelijk te krijgen en om te presteren. Zelfs als dat ten koste gaat van anderen. 

5.     Mannen in pakken zijn zelfverzekerd

Wanneer een man vaak in een pak loopt is hij vaak zelfverzekerd. Hij geeft natuurlijk ook om zijn uitstraling en hoe mensen naar hem kijken. Maar hij zal daarnaast een stuk zelfverzekerder zijn dan iemand die zijn kleding koopt op de markt. 

6.     Vrouwen dragen broeken wanneer ze depressief zijn 

Dit is nogal een uitspraak, en het gaat dan ook niet altijd op. Maar 66% van de vrouwen is minder opgewekt wanneer ze een broek dragen. Daarnaast kan je aan een hoed zien of een vrouw zich gelukkig voelt. Zo zijn vrouwen die een hoed dragen vaker opgewekt dan vrouwen die geen hoed dragen.