Waaruit bestaat een goede woonverzekering?


Als je je woongenot wilt behouden, is het verstandig om een woonverzekering af te sluiten. Wat je precies nodig hebt, hangt af van je woonsituatie. Omdat het belangrijk is om geen onnodige risico’s te lopen, laten wij je in dit artikel zien welke polissen je in welke situatie nodig hebt. Je zult zien dat je heel eenvoudig een woonverzekering kunt samenstellen waarmee je heel veel risico’s mijdt. Sterker nog; hoe meer je er afsluit, hoe meer korting je kunt ontvangen. Dat is de kracht van een goede verzekering, hoe beter je hem afstemt op jouw persoonlijke situatie, hoe meer jij er de vruchten van plukt.

Je woonverzekering afstemmen op jouw situatie

Als je wilt weten welke woonverzekering voor jou ideaal is, is het belangrijk om te kijken naar jouw woonsituatie. Heb je een huurhuis, dan heb je sowieso een inboedelverzekering nodig. Een inboedelverzekering zorgt ervoor dat je heel veel minder risico’s loopt. Je kunt deze polis bijvoorbeeld aanwenden wanneer je een ongelukje in je woning hebt gehad waarbij je spullen beschadigd zijn geraakt. Moet je deze schade herstellen op eigen kosten, dan kan dat een forse aanslag op je spaargeld zijn. Met een verzekering koop je als het ware het risico op dergelijke grote, onverwachte uitgaven af door iedere maand een klein bedrag over te maken aan je verzekeraar. Het fijne van een inboedelverzekering is dat deze heel veel risico’s dekt. Zo valt bijvoorbeeld ook de schade die ontstaan is door cybercriminelen onder deze polis. Deze vorm van criminaliteit eist steeds meer slachtoffers en de schade is vaak enorm. Loop daarom geen onnodige risico’s en zorg ervoor dat je een goede inboedelverzekering afsluit.

Deze verzekering heb je nodig als je een huis gekocht hebt

Wie een huis gekocht heeft, heeft niet voldoende aan alleen een inboedelverzekering. Je moet in dit geval ook nog een opstalverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt alle kosten wanneer je schade hebt opgelopen aan je woning zelf. Verzekeringsmaatschappijen maken namelijk een onderscheid tussen de spullen die in je woning staan en je woning zelf. Het vervelende is, is dat wanneer er schade ontstaan is door bijvoorbeeld brand, je niet alleen veel kapotte spullen zult hebben, maar ook forse schade zult hebben opgelopen aan je huis. Zorg er daarom voor dat je een goed vangnet hebt voor dergelijke problemen zodat wanneer je het slachtoffer wordt van brand, je in ieder geval de gevolgen ervan sneller en beter kunt afhandelen zonder zelf in de financiële problemen te komen.

Kijk voor de beste deal

Wanneer je vandaag nog een goede woonverzekering wilt afsluiten, raden wij je aan om bij diverse verzekeringsmaatschappijen te gaan vergelijken. Het is aan te raden om met een verzekeraar in zee te gaan die geen eigen risico rekent. Mocht je schade hebben opgelopen, dan worden alle kosten uitgekeerd en hoef je niet ook nog zelf bij te dragen. Kijk ook even of je pakketkorting kunt ontvangen, dat houdt in dat hoe meer verzekeringen je afsluit, hoe meer korting je pakt. Zo ben je optimaal verzekerd voor een minimale prijs.