Trends: dit zijn de bikini- & badpaktrends van 2023 


Voor je het weet is het weer heerlijk warm buiten en paradeer je weer in jouw nieuwe favoriete badpak of bikini. Maar voordat het zover is, wil jij natuurlijk wel weten waar je op moet letten wanneer jij helemaal up-to-date wilt zijn van de nieuwste trends op het gebied van bikini’s en badpakken. We vertellen je er meer over in deze blog! 

Bikini’s en badpakken zijn net zo onderheven aan trends als alle andere items op het gebied van mode. Of je nu kijkt naar outfits, schoenen of sieraden. Elk jaar komen de grote modenamen weer met de nieuwst details en laten ze zien welke trends we dit jaar kunnen verwachten. En dat is wel zo handig, want je jij wilt niets liever dan aankomende zomer flaneren in een bikini die niet alleen mooi past, maar ook niet eens binnen de trends valt. 

Laten we vooropstellen dat elk lichaam bikini-proof is en dat alle trends voor alle soorten lichamen zijn bedoeld! Dit zijn de trends van aankomende zomer.

Klein, kleiner, kleinst 

Laten we bij de eerste trend beginnen. Wij voorspellen dat de zomer een zomer wordt met veel bloot. Want jouw badpak dames of bikini mag klein, kleiner, kleinst zijn. Wat bedoelen we daar mee? We bedoelen dat de stof minimaal wordt. Met string silhouetten, dunne bandjes maar ook extra draadjes. Deze kun je bijvoorbeeld zelf stijlen door ze mooi over je buik heen te knopen. Het lijkt misschien wel alsof er net genoeg bedekt wordt. En dat zou zomaar eens kunnen. Sexy! 

Pailletten en metallic

Wat schijnt er prachtig in de zon? Inderdaad: metallic lak, pailletten en zilverachtige stoffen. En dat is precies een trend die wij aanstaande zomer zien opbloeien. Bikini’s en badpakken voorzien van pailletten en andere metallic lakken gaan de trend worden deze zomer. En ga je vanaf het strand direct door naar een beachclub? Dat is dan geen enkel probleem! Trek er nog een rokje bij aan en je bent helemaal klaar voor een avond stappen met deze hippe bikini-topjes. 

Cut-outs 

 Deze trend lijken we mee te nemen vanuit vorig jaar. Zo zien we vooral veel badpakken met veel cut-outs waardoor het haast een bikini lijkt. Maar nog met een paar gedeeltes aan elkaar vast zullen zitten. Minimalistisch en je wordt er niet streeploos bruin van. Maar het ziet er wel prachtig uit! 

Kobaltblauw

Ook aankomend jaar zijn felle kleuren hip. En dan zeker de kleur kobaltblauw. Deze donkere kleur blauw is sowieso een kleur die iedereen goed staat. Of je nu een lichte huid hebt met rossig haar, honingblond haar hebt of juist een donkere huid hebt. Iedereen kan kobaltblauw hebben en het is ook nog eens tijdloos. 

Retro 

Een leuke nieuwkomer zijn de retro outfits. Denk dus aan stoffen met veel bloemen en ronde vormen. Maar ook vintage ruiten zal je veel gaan zien. En dat in combinatie met zachte stoffen. Wij zijn fan! Ook de vormen van retro-bikini’s zullen we veel terugzien. Denk aan de gevulde pads en de ronde lijnen. Je bikini-bandjes? Die eindigen weer in je nek straks! 

Wil jij veilig bruin worden straks in jouw nieuwe bikini of badpak? Bekijk dan ook even deze video!