Top uitjes in de buurt van Maarssen


Ben jij in de buurt van Utrecht, dan moet je echt eens naar Maarssen gaan. In Maarssen is meer te doen dan je misschien in eerste instantie zou denken. Wij hebben een aantal top uitjes op een rijtje gezet.

In het centrum van het land, in de provincie Utrecht vind je de stad Maarssen. Verbonden met Amsterdam via het Amsterdam-rijnkanaal. Inwoners van deze plaats worden ook wel Maarssenaars genoemd en in de volksmond heet het Maarssendorp. Maarssen hoort bij de gemeente Stichtse Vecht en dit is pas sinds 2011. Omdat Maarssen vaak een beetje ondergesneeuwd raakt door een grote stad als Utrecht is het tijd om haar in het zonnetje te zetten.

Le Brasseur

We beginnen de dag natuurlijk met wat lekkers te eten. Deze heerlijke knusse en romantische plek aan het water wil je niet missen. Of je nu lekker een broodje wil halen voor tussen de middag of wil gaan voor High tea in Maarssendorp. Bij Le Brasseur ben je aan het juiste adres.

Het Vechtstreeksmuseum

Je hebt lekker wat gegeten en nu is het tijd om meer van Maarssen te ontdekken. Zo kan je naar het vechtstreekmuseum. Dit museum is klein en knus, maar verteld alles over de geschiedenis van Maarssen. Het museum is gevestigd in een historisch pand. Het voormalige Silverstein. Zeker een bezoekje waard.

Maarsseveense plassen

Ben je op een heerlijke warme dag neergestreken in Maarsen, dan kan je heerlijk afkoelen in de Maarsseveense plassen. Deze plassen liggen op fietsafstand vanaf het centrum van Utrecht. Dit is dan ook een echt trekpleister voor iedereen die uit de buurt van Utrecht komt. Je kan hier prachtig omheen wandelen of fietsen over een net aangelegd pad.

De pannenkoekenbakker

Om de dag helemaal af te sluiten kan je gewoon bij de Maarsseveense plassen blijven hangen. Zo heb je hier de pannenkoekenbakker. De lekkerste pannenkoeken krijg je hier en je hebt ook nog eens prachtig uitzicht over de plas. Wil je lekker met een pannenkoek op stap? Ze hebben ook een To Go zodat jij snel weer onderweg bent.

Meer weten over Maarssen?

Wil je nog meer weten over Maarssen? Op onderstaande website vind je meer info over wat je allemaal kan vinden in dit pittoreske stadje.

Meer info over Maarssen hier.