Tips om de buitenkant van je auto schoon te maken


Het schoonmaken van een auto is niet alleen belangrijk voor de uitstraling, maar ook voor het behoud van de waarde en de levensduur van het voertuig. Hier zijn zes handige tips om je auto grondig schoon te maken en te laten stralen als nieuw.

Tip 1: De auto afspoelen

Begin met het spoelen van de auto met een tuinslang om los vuil en stof weg te spoelen. Dit helpt om te voorkomen dat er krassen ontstaan tijdens het reinigen. Gebruik bij voorkeur koud water, omdat warm water vlekken kan veroorzaken.

Tip 2: Autoshampoo gebruiken

Gebruik vervolgens een milde autoshampoo en een zachte spons om de lak voorzichtig te reinigen. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen die de lak kunnen beschadigen of de beschermende coatings kunnen verwijderen. Gebruik een emmer met lauwwarm water en werk van boven naar beneden. Spoel regelmatig je spons uit om vuil te verwijderen en krassen te voorkomen.

Tip 3: Velgen schoonmaken met velgenreiniger

De velgen kunnen veel vuil en remstof verzamelen. Gebruik een speciale velgenreiniger en een borstel met stevige haren om het vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat je ook de moeilijk bereikbare plekken schoonmaakt. Spoel de velgen grondig af en droog ze af met een microvezeldoek. Het reinigen van je velgen kun je het beste doen wanneer ze koud zijn. Als je net hebt gereden, wacht dan tot de velgen zijn afgekoeld om te voorkomen dat het reinigingsmiddel snel opdroogt en vlekken achterlaat.

Tip 4: Kun je een hogedrukreiniger gebruiken?

Het is zeker mogelijk om gebruik te maken van een hogedrukreiniger om de buitenkant van de auto schoon te maken. Het is wel belangrijk om de hogedrukreiniger op de juiste manier te gebruiken. Het is raadzaam om te beginnen met een lagere druk en deze, indien nodig, geleidelijk te verhogen. Daarnaast kun je het beste een spuitmond met een brede straal gebruiken. Dit helpt om de druk gelijkmatig te verdelen en voorkomt het creëren van sterke waterstralen die de lak kunnen beschadigen.

Tip 5: Lijmresten van je autoramen verwijderen

Het schoonmaken van lijmresten aan de buitenkant van een auto kan soms een uitdagende taak zijn, maar met de juiste aanpak en middelen kun je deze vlekken effectief verwijderen. Lijmresten kunnen ontstaan door stickers, tape of andere plakmiddelen die op de auto zijn aangebracht. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens het verwijderen van lijmresten om schade aan de auto te voorkomen.

Als je twijfelt aan een bepaalde methode om lijmresten weg te halen, kijk dan eens op het internet. Hier kun je terecht voor meer informatie over lijmresten verwijderen van je auto.

Tip 6: Extra verzorging

Als je de lak van je auto extra wilt beschermen en laten glanzen, overweeg dan om een autowas aan te brengen. Volg de instructies op de verpakking en breng het product gelijkmatig aan met een applicator. Laat het product vervolgens drogen en poets het op met een schone microvezeldoek voor een prachtige glans

Tot slot

Door regelmatig de buitenkant van je auto schoon te maken, ziet je auto er prachtig uit en bevorder je de levensduur van de lak. Maak er een gewoonte van om je auto te onderhouden en regelmatig schoon te maken. Dan houd je hem altijd mooi en glanzend.