Overgordijnen voor thuis


Ben jij op zoek naar de beste overgordijnen voor jouw ruimte? In deze blog leggen wij jou uit waar je op moet letten bij de aankoop van overgordijnen. Deze gordijnen zijn geschikt voor veel kamers, zoals de woon- of slaapkamer. In de slaapkamer wil je rust hebben, maar ook zeker privacy. In dat geval is een overgordijn een goede keuze. Er is veel keuze is stoffen, diktes en functies en in deze blog vertellen wij je er alles over.

De stofkeuze

De eerste keuze die je moet maken bij de aanschaf van een overgordijn is de stof. Je wilt natuurlijk dat de stof past bij jouw smaak en naadloos aansluit op het interieur. Zo zijn er overgordijnen met een glimmende en met een matte stof. Daarnaast is er onderscheid te maken tussen grof en fijn geweven gordijnen. Ook is de kleur erg bepalend voor de sfeer die je creëert. Wil je graag rust creëren, dan is het verstandig om voor rustige tinten te kiezen. In de slaapkamer is het fijn wanneer er veel licht wordt tegengehouden. Ons advies is om goed te kijken naar de juist stofdikte voor de ruimte. Met dunne gordijnen houd je helaas geen licht tegen. Kies daarom voor een dikkere stof in de slaapkamer, dat werkt verduisterend.

Verduisterende gordijnen

Houd jij van een echt donkere slaapkamer, waarin je lekker kunt uitslapen en niet wakker wordt van het licht in de ochtend? Dan zijn verduisterende overgordijnen de beste keuze. Deze houden veel daglicht buiten de kamer. Ben je een echte uitslaper, heb je nachtdiensten of heb je een kind dat een middagdutje doet? Dan bieden verduisterende overgordijnen de uitkomst!

Wel of geen plooi?

Niet alleen de kleur en de dikte is belangrijk, ook moet jij je afvragen wat voor plooien je wil. Door plooien in de gordijnen, vallen deze mooier. Je kunt hierin kiezen voor een enkele of dubbele plooi. Vaak kiezen mensen voor een vlinderplooi, deze staat bekend om de luxueuze uitstraling. Een echte eyecatcher.

Online bestellen

Laat je online inspireren en bestel direct jouw overgordijnen via Raamdecoratie.com. Zij beschikken over een ruim assortiment overgordijnen en kunnen je verder helpen.