Online bijles nemen: dit heb je nodig!


In deze tijden zitten we heel wat meer online te werken dan we vorig jaar gewend waren. Niet alleen voor je werk zit je veel meer achter de computer, maar ook scholieren en studenten hebben nu online les. Hierdoor is online bijles ook steeds populairder geworden. Want je kunt op deze manier veilig en effectief werken. Maar waar moet je opletten als het gaat om online bijles? Wij hebben ze alle 5 de punten even op een rijtje voor je zet.

Online bijles gebeurt, je raadt het al, online. Hierdoor zit je niet langer meer face tot face met elkaar te werken, maar zit er een scherm tussen. Zo kan superprof online cursus je bijvoorbeeld helpen met online bijles. Mits je een aantal zaken goed op orde hebt. Laten we dus eens kijken!

  1. Goede camera

Allereerst is een goede camera erg belangrijk. Het is niet alleen leuk om de ander goed te zien, maar als je bijvoorbeeld iets vanuit je schrift of boek wil laten zien. Dan is het erg vervelend als het beeld heel erg pixelig is.

  1. Goede microfoon

Dit ligt natuurlijk in het verlengde van een goede camera. Wat ook als je slecht verstaanbaar bent of als je steeds wegvalt, dan is online bijles krijgen een stuk uitdagender.

  1. Houd rekening met tijdverschil

Door het internet is de wereld dichtbij. Als jij bijvoorbeeld Engelse of Japanse bijles krijgt, is het belangrijk dat je rekening houdt met het tijdverschil. Straks jij zit al klaar voor de computer, terwijl bij de ander het nog pikkendonker is. Of andersom, natuurlijk!

  1. Zorg ervoor dat je de betaling goed afspreekt

Het laatste wat je wilt, is gedoe krijgen over financi├źn. Zeker als je meer bijlesuren nodig hebt, wil je dat daar goed over gecommuniceerd wordt. Spreek daarom goed van tevoren af hoeveel je betaalt, wanneer en op welke manier.

  1. Zorg voor goede software

Ook de juiste software is belangrijk. Want naast een goede camera, microfoon en de afspraken, wil je ook dat je kunt vertrouwen op je software. Denk bijvoorbeeld aan Skype, Zoom of een videoverbinding via WhatsApp. Vaak zijn deze software ook nog eens gratis te gebruiken!