Nieuwste trends voor in de tuin "/>

Nieuwste trends voor in de tuin 


Dit is een gesponsord artikel. 

Heb jij zin om jouw buitenruimte (opnieuw) in te delen? Of je nu de beschikking hebt over een klein balkon of een ruime tuin, deze eigen omgeving is zeker waardevol en het is ook nog eens leuk om deze in te richten. Wil je weten wat er op dit moment hip is voor in de tuin en hoe jij daar je voordeel mee kunt doen? Lees dan vooral verder. We hebben vier trends geselecteerd die we hier met je zullen bespreken. 

Na het bespreken van deze trends geven we je tips voor een onderhoudsvrije tuin en gaan we kort in op het gebruik van slimme technologie. We stellen je voor aan de mogelijkheden van vidaXL, een webwinkel waar je terecht kunt voor alles dat te maken heeft met huis & tuin. Na het lezen van dit artikel kun jij dus gelijk gaan shoppen.

Vier trends voor in de tuin 

Jouw tuin is de plek waar je privé kunt genieten van de buitenlucht. Het is een plek om te ontspannen en waar je wat groen in je leven kunt brengen. Dit zijn dus vier trends die we op dit moment zien in Nederlandse tuinen en die een lange termijn effect lijken te hebben. Doe hier dus vooral je voordeel mee voor je eigen stukje buiten. 

●     Veel groen:Groen moet je onderhouden. Toch zien we dat mensen het er graag voor over hebben om zo de natuur in de directe omgeving te halen. Kijk wat voor planten je mooi vindt. Als je daar tegen op ziet, kun je kiezen voor planten en bloemen die relatief weinig onderhoud vereisen. 

●     Vakantie thuis:Tijdens corona zijn we er natuurlijk langzaam aan gewend geraakt, maar de vakantie thuis lijkt een blijvende trend te worden. Natuurlijk wordt ook de tuin hier bij betrokken. Zo moet er hier gewerkt, ontspannen en gespeeld kunnen worden. Dat vraagt om multifunctionele producten en de mogelijkheden om de tuin af te schermen van hitte. 

●     Binnen en buiten komen samen: De tuin en jouw woonruimte worden niet langer als twee afzonderlijke ruimtes gezien. Groen maakte ook steeds meer intrede in de woning. Andersom wordt er steeds meer buiten geleefd en dus ook gegeten en ontspannen. 

●     Gebruik van duurzame materialen: Het milieu speelt natuurlijk al langer een belangrijke rol, maar de vraag wordt steeds prangender. Je wilt als consument weten waar een product van gemaakt, bijvoorbeeld als het om duurzame houtsoorten gaat. Dat dit voor velen een harde eis is geworden, blijkt ook uit het aanbod in de winkels.

Zo minimaliseer je onderhoud in de tuin 

Om te beginnen hebben we slecht nieuws voor je, een compleet onderhoudsvrije tuin is namelijk niet mogelijk. Toch is het verstandig om gebruik te maken van de nieuwste technieken, om zo veel werk te besparen. Slimme technologie mag bijvoorbeeld echt niet meer gemist worden. Daarnaast is het zaak om direct te investeren in de juiste producten. 

Slimme technologie wordt onder meer gebruikt in grasmaaiers en sproeisystemen. Door die systemen kan een grasmaaier bijvoorbeeld automatisch het gras meten en zo bepalen wanneer er weer gemaaid moet worden. Met een robotgrasmaaier wordt echt al het werk je uit handen genomen en deze bepaalt zelf zijn route. Een automatisch sproeisysteem, bij voorkeur met app, zorgt ervoor dat de tuin niet hoeft te verdorren als jij lekker op vakantie bent.

Zorg dat je investeert in de juiste apparaten om jouw tuin te onderhouden. Kies voor kwaliteit en koop deze producten bij voorkeur online. Zoals gezegd zijn er dus grasmaaiers en sproeisystemen, maar denk ook aan de absolute basics zoals een multifunctionele hark. Bij een goede webwinkel ben je voor deze producten op een enkele plek klaar. Ook al vind je tuinwerk niet leuk, zorg dat je echt investeert voor de lange termijn. 

Shop voor jouw tuin bij vidaXL

Hierboven hebben je vertelt over belangrijke trends voor jouw buitenruimte in Nederland.. Zo zien we de positieve gevolgen van de thuisvakantie na corona en maken steeds meer mensen de keuze voor groen. Dit alles binnen de trend voor duurzaamheid en het gebruik van verantwoorde materialen. Wij wensen je nu dan ook veel plezier met het inrichten van jouw moderne tuin. Nadat dat gebeurd is, kun je met onze adviezen jouw tuin zo eenvoudig mogelijk onderhouden.

vidaXL is een uitstekende plek om te beginnen met jouw zoektocht naar nieuwe tuinproducten. Deze betrouwbare webwinkel schroomt niet om producten aan haar assortiment toe te voegen die de nieuwste technologieën gebruiken en biedt allerlei huishoudelijke apparaten. Wij zijn daarnaast erg te spreken over de deskundige klantenservice en de snelle leveringen. Twee cruciale elementen bij het bestellen van producten voor in de tuin.