Met deze 8 tips maak je optimaal gebruik van een werkplek reserveringssysteem!


Hybride werken wordt tegenwoordig steeds populairder. Daar hoort natuurlijk het reserveren van een werkplek met behulp van reserveringssystemen ook bij. Deze systemen bieden talloze voordelen, zoals flexibiliteit en efficiëntie. Daarnaast verbeteren ze de manier waarop we werken. Hier zijn acht praktische tips om als werknemer optimaal gebruik te maken van een werkplek reserveringssysteem en je dagelijkse werkzaamheden aanzienlijk te verbeteren.

1. Plan vooruit

Een goede planning is de sleutel tot succes bij het gebruik van werkplek reserveringssystemen. Plan je werkzaamheden en vergaderingen ruim van tevoren. Dit helpt je niet alleen om de gewenste werkplek te reserveren, maar ook om je dag efficiënter te organiseren. 

2. Wees flexibel

Flexibiliteit is een waardevolle eigenschap bij het gebruik van werkplek reserveringssystemen. Soms kan de werkplek die je in gedachten had al gereserveerd zijn. In dat geval is het handig om een alternatieve werkplek te overwegen. Bovendien helpt je flexibiliteit om je werkrooster beter af te stemmen op de beschikbaarheid van de werkplekken. 

3. Gebruik mobiele apps

Veel werkplek reserveringssystemen hebben bijbehorende apps zoals een bureau reserveren app. Download de app van je organisatie en maak gebruik van de handige functies, zoals het bekijken van beschikbare werkplekken. Maar ook het maken van reserveringen en het ontvangen van meldingen over je reserveringen. 

4. Houd je aan de regels

Ieder werkplek reserveringssysteem heeft regels en richtlijnen voor het gebruik ervan. Zorg ervoor dat je deze regels kent en volgt. Denk aan zaken als de maximale reserveringsduur, annuleringen en het opruimen van je werkplek na gebruik.

5. Respecteer anderen

Onthoud dat je niet de enige bent die gebruikmaakt van het systeem. Respecteer de reserveringen van anderen en kom op tijd opdagen voor je gereserveerde werkplek of vergaderruimte. Zo help je een positieve werkomgeving te behouden. 

6. Communiceer duidelijk

Als je een vergaderruimte reserveert, zorg er dan voor dat je de details van de vergadering en de benodigde voorzieningen duidelijk communiceert. Dit kan variëren van het aantal deelnemers tot audiovisuele apparatuur die je nodig hebt. 

7. Feedback de waardevol

Als je tegen problemen aanloopt of verbeteringen voorstelt voor de werkplek reserveringssysteem, aarzel dan niet om feedback te geven. Je feedback kan helpen om het systeem te verbeteren en de gebruikerservaring te optimaliseren. 

8. Blijf op de hoogte

Werkplek reserveringssystemen evolueren voortdurend. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van eventuele updates, nieuwe functies en best practices voor optimaal gebruik.

In het tijdperk van hybride werken en flexibele werkplekken zijn werkplek reserveringssystemen een waardevolle tool om je werkzaamheden te verbeteren en je werkplek efficiënt te beheren. Door deze praktische tips te volgen, creëer je voor jezelf een productieve werkervaring, ongeacht waar je werkt.