Mangohout: de groene optie voor meubels


Heb je eenmaal besloten om jouw interieur te vernieuwen, dan ben je er nog lang niet. De keuze aan meubels is vandaag de dag enorm. We begrijpen het dan ook volledig als je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Wat is eigenlijk jouw stijl en welke meubels passen bij jouw huis? Een aantal vragen die vast jouw brein gepasseerd zijn. Nu vragen wij jou op ons beurt: heb je ooit van mangohout gehoord? Mangohout is namelijk dé opkomende ster in de meubelbranche. Het hout is namelijk niet alleen prachtig, maar ook een duurzame keuze.

 

Mangohout is perfect voor allerlei meubelstukken, van tafels tot kasten. Terwijl jij langzaamaan je lijstje afwerkt met ‘verf woonkamer uitzoeken’, ‘barkrukken kopen’, ‘wandplank ophangen’ en ga zo nog maar even door, is het goed om na te denken over de duurzaamheid van de materialen. Mangohout biedt een prachtige en milieuvriendelijke optie voor veel van je meubelbehoeften.

Mangohout in het kort

Mangohout komt van de mangoboom (ja, dezelfde boom die die heerlijke vruchten produceert). Wanneer de boom oud genoeg is en geen vruchtvlees meer geeft, wordt hij gekapt en verwerkt tot houten planken waar onder andere meubels van worden gemaakt. Dit betekent dat  het hout een bijproduct is van de fruitteelt en dat er geen bomen speciaal voor het hout worden gekapt. Super duurzaam dus!

Duurzaam en milieuvriendelijk

Omdat het hout pas geoogst wordt als de fruitproductie stopt, worden de natuurlijke bronnen zo efficiënt mogelijk gebruikt. Bovendien is mangohout erg sterk en duurzaam, wat betekent dat je meubels langer meegaan en je dus minder vaak nieuwe meubels hoeft te kopen. Dat is goed voor het milieu én je portemonnee.

De looks van mangohout

Maar laten we eerlijk zijn: duurzaamheid is belangrijk, maar dat moet niet afdoen aan de looks. Mangohout stelt daarin gelukkig niet teleur. Het hout heeft een warme, goudbruine kleur met prachtige, unieke nerfpatronen. Elk stuk mangohout is anders, wat betekent dat de meubels allemaal one-of-a-kind zijn. En of je nu van een rustieke, moderne of industriële stijl houdt, mangohout past in elk interieur.

Onderhoud en verzorging

Hoewel je zou verwachten dat zo’n massief houten meubel, zoals een ronde eettafel, regelmatig onderhoud nodig heeft, is dat niet het geval. Mangohout is van nature vrij onderhoudsarm. Af en toe even afstoffen en zo nu en dan het meubel behandelen met een meubelolie is meestal voldoende. Bovendien is het meubel, door de afwerking in de fabriek, bestand tegen krassen en deuken.