Is jouw badkamer kraan van hoge kwaliteit?


Het kiezen van de juiste kraan kan een uitdaging zijn voor zowel nieuwe als gevestigde huiseigenaren. Het is meer dan alleen de stijl of afwerking, maar ook de kwaliteit en componenten. Om je te helpen, volgt hier een overzicht van de verschillen waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een hoogwaardige kraan.

Functies die je wilt vermijden

Terwijl je online of in de schappen van de plaatselijke bouwmarkt bladert, zie je een brede selectie kranen. Het vinden van de verschillen tussen modellen van lage en hoge kwaliteit komt neer op de kenmerken.

Beginnend met functionele verschillen, moet je beslissen over het aantal hendels. Ontwerpen met twee hendels brengen een stijlvolle symmetrie in een wastafel in de badkamer. Enkele hendels zijn aantoonbaar praktischer en veel makkelijker te gebruiken.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de hoogte en lengte van de uitloop. Om dit te bepalen, moet je goed kijken naar het gebied waar het wordt geïnstalleerd. Zitten er planken in de weg? Is het een spoelbak met drie schalen? Dergelijke factoren spelen een rol bij de vraag of een kraan in de ruimte past.

Een ander aspect van de functie is om te kiezen voor een neerklapbare sproeier voor jouw badkamer in plaats van een “zij”-sproeier, die meer vatbaar is voor lekken. Over lekken gesproken, je wilt ervoor zorgen dat jouw kraan een keramische klep heeft, omdat deze de beste betrouwbaarheid op lange termijn biedt. Anders kan je te maken krijgen met druppelen en daaropvolgende waterschade.

Een laatste onderdeel van het ontwerp om in gedachten te houden is de afwerking. Hoewel je misschien een stijl wilt kiezen die bij het andere decor past, zijn niet alle afwerkingen gelijk. Sommige, zoals chroom, zijn zeer duurzaam, terwijl andere zijn gecoat met epoxy of een vergelijkbare stof, waardoor ze beter bestand zijn tegen vlekken en vegen. Voordat je een beslissing neemt op basis van uiterlijk, is het belangrijk om te onderzoeken welke afwerking duurzaam is.

De gevaren van kranen van slechte kwaliteit

Waarom is het zo belangrijk om te kiezen voor een uitloop van goede kwaliteit? In wezen is dit te wijten aan het feit dat modellen van slechte kwaliteit gevaarlijk kunnen zijn en snel verslijten, waardoor ze een slechte investering zijn. Vermijd bijvoorbeeld producten die zijn vervaardigd met schadelijke zware metalen, zoals inferieure koper- en zinklegeringen.

Deze potentieel toxische eigenschappen kunnen schadelijke gezondheidseffecten hebben op het lichaam na langdurige blootstelling. Het is ook het beste om producten die zinklegeringen gebruiken te vermijden, omdat deze gemakkelijk oxideren. Wanneer dit gebeurt, kan de binnenkant van de kraan corroderen, broos worden en mogelijk barsten in de koude dagen van de winter.

De kwaliteit van de kraan controleren?

Er zijn verschillende manieren om de kwaliteit van een kraan te beoordelen. Vijf belangrijke punten om te bespreken zijn:

Materialen: De externe en interne componenten zijn gemaakt van stevig, duurzaam materiaal.

Cartridge: Het heeft een hoogwaardige keramische cartridge die bestand is tegen hoge temperaturen en chemische corrosie.

Beluchter: Het heeft een eersteklas beluchter die het geluid beperkt en water bespaart en toch voldoende schuurkracht biedt.

Beplating: Het heeft een dikke beplating, bij voorkeur chroom of nikkel, die bestand is tegen oxidatie, corrosie en blaarvorming aan het oppervlak.

Flexibel afspuiten: De fabrikanten volgden de richtlijnen voor het afspuiten en binnenbanden strikt op het gebied van grondstoffen, productie, montage en inspectie.