Hoe kun je je huis slimmer maken


Technologie en innovatie vinden alsmaar meer hun weg naar ons dagelijks leven. De mens is constant op zoek naar manieren om het zichzelf makkelijker te maken. Zo kan je de dagdagelijkse taken en routines een heel stuk eenvoudiger maken. Dit kan door middel van slimme apparaten die je met elkaar kunt connecteren. Je ontdekt ze allemaal hier.

Slimme thermostaat

Iedereen kent het doel en de functionaliteit van een thermostaat in huis. Maar niet iedereen weet welke uiteenlopende toepassingen dit kan hebben. Met een slimme thermostaat regel jij de temperatuur in huis wanneer je dat wil, waar je dat wil en hoe je dat wil. Je regelt de temperatuur met je smartphone, tablet of laptop zoals jij het wil. Zo kan je besparen en toch altijd de perfecte temperatuur in huis hebben. Er zijn diverse toepassingen en varianten zodat je precies vindt wat je zoekt. 

Slimme stekker

Ze lijken heel erg op een doodgewone stekker, maar ze zijn toch een pak intelligenter. Slimme stekkers zijn ook in opmars in onze huishoudens. Ze zijn heel simpel te gebruiken, maar je hebt er toch verschillende mogelijkheden mee. Je steekt je slimme stekker in het stopcontact en dan kan je jouw apparaat in de slimme stekker steken. Via een app op je telefoon kan je deze stekker dan bedienen. Heb je de lamp ingestoken maar is deze iets te fel? Je kan deze gewoon vanuit de app dimmen tot het gewenste niveau. 

Slimme verlichting

Naast thermostaten en stekkers is er ook slimme verlichting. Ook hierbij is het principe vrij simpel. Je installeert lichten die een module hebben waardoor je deze kan verbinden met je smartphone. Via een app kan je dan alle lichten regelen die hierop zijn aangesloten. Je kan lichten dimmen of juist feller laten branden. Indien je dat wil kan je je lichten ook verschillende kleuren geven, of zelfs combinaties hiervan.

Slimme elektronica

Veel fabrikanten van huishoudtoestellen implementeren tegenwoordig connectiemodules in hun apparaten. Door deze modules kan je je elektrische toestellen vanop een afstand besturen of controleren. Je stelt de gewenste temperatuur van je diepvries of koelkast in met je smartphone. Je kan ook bijvoorbeeld 's ochtends je eten in de oven steken. Wanneer je bijna thuis bent schakel je de oven in via een app, en wanneer je thuis komt is je eten klaar en kan je meteen aan tafel. Zo kan je ook je wasmachine of vaatwasser vanop afstand laten werken. Dit kan bijvoorbeeld heel interessant zijn als je zonnepanelen hebt. Zo laat je je toestellen draaien op het moment dat dit voor jou het voordeligst is.

Met al deze slimme toestellen kan je je leven een heel stuk makkelijker maken. Connecteer jouw toestellen met elkaar en bundel deze in een app op je telefoon. Van daaruit kan je alles met één toets bedienen. Ontdek dit alles en geniet er vandaag al van.