Hier moet je op letten bij het laten leggen van een pvc vloer


Wordt het tijd voor een nieuwe vloer in je woning? Dan kan je kiezen uit verschillende soorten vloeren. Tegenwoordig wordt een pvc-vloer steeds populairder. Het lijkt op het eerste gezicht op een houten vloer, maar dat is het dus niet. Je kan het natuurlijk zelf leggen in je woning, maar je kan het ook uitbesteden aan een vakman. Wil je de pvc-vloer graag laten leggen door een vakman? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal dingen die hieronder worden genoemd.

Dikte van toplaag

Voordat je een vakman gaat inschakelen, is het van belang dat je al een pvc-vloer op het oog hebt. Hoewel een pvc-vloer erg veel voordelen heeft, is het alsnog belangrijk dat je kijkt naar de kwaliteit van de vloer. Met name de dikte van de toplaag moet geschikt zijn voor de ruimte in jouw woning. Het is namelijk zo dat de dikte van de toplaag kan verschillen.

Meestal ligt de dikte ergens tussen de 0,3 en 0,7 millimeter. Hoe dikker de toplaag is, hoe meer de pvc-vloer aan kan. Om die reden wordt het aangeraden om een dikkere toplaag te gebruiken in ruimtes waar veel mensen komen en waar de vloer dus vaak wordt gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer of de slaapkamer van een kind. Dat zijn ruimtes die dagelijks veel te verduren hebben.

Goede vakman

Wanneer je een pvc-vloer laat leggen, is het uiteraard belangrijk dat je een goede vakman hebt ingeschakeld. Een vloer moet goed worden gelegd door de vakman. Is dit niet het geval? Dan is het hartstikke zonde van je geld en de vloer. De pvc-vloer zal dan namelijk beschadigen of loskomen van de ondergrond, waardoor je het weer zal moeten vervangen. Daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten.

En hoe vind je precies een goede vakman? Bijvoorbeeld door online te zoeken naar een vakman die vloeren legt of aan mensen in de omgeving vragen of zij ervaring hebben met een vakman. De kosten voor een vakman kunnen je vaak al vertellen of de vakman veel ervaring heeft. Kosten pvc vloer leggen zijn vaak afhankelijk van de vierkante meters. Bij prijs zoofy kan je precies zien hoe de gemiddelde kosten eruitzien voor het leggen van een pvc-vloer.

Egale vloer

Om de pvc-vloer goed te kunnen leggen, moet de vloer eronder wel egaal zijn. Dat betekent dat de ondergrond dus waterpas is. Dit kan je in principe zelf doen, maar een vakman kan je hier wel mee helpen. Zitten er gaten in de ondergrond? Een goede vakman zal de gaten opvullen om vervolgens de vloer te egaliseren met een speciaal middel.

Zijn de hoogteverschillen niet zo ernstig? Dan kan je prima een ondervloer gebruiken. Er zijn namelijk speciale ondervloeren die voor egalisatie zorgen wanneer je een pvc-vloer legt. Is de ondergrond al zo goed als waterpas? In dat geval kan je alsnog het beste een ondervloer laten leggen door de vakman. Door een ondervloer te leggen, wordt de vloer goed geïsoleerd.