Geld verdienen met een dynamisch energiecontract


De energierekeningen vliegen je om de oren. Veel mensen zijn in rep en roer omdat de prijzen zo omhoog zijn geschoten. Vooral oude huizen die slecht geïsoleerd zijn, verbruiken meer energie en er zijn meerdere gezinnen in Nederland die dat niet meer kunnen ophoesten. Het is dan een fijn idee dat je gewoon geld kunt verdienen met je energiecontract. Heb ik je aandacht? Ja echt, geld verdienen met je energiecontract. Hoe dat kan, zal ik je hieronder uitleggen.

Speel in op de gunstige tarieven

Wanneer je een dynamisch energiecontract afsluit, ga je energie afnemen tegen inkoopprijzen. De prijzen waarvoor de energiemaatschappij de energie inkoopt, mag jij het ook afnemen. Dat is fijn als de markt niet op z’n kop ligt en de tarieven laag staan. Op dat moment heb je al een eerste win. De tweede win is dat je de markt gaat monitoren. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn, je kunt namelijk zo inloggen in de app van je energie maatschappij. In deze app kun je zien op welke tijden welke tarieven gelden en kun je dus profiteren van goedkope energie. Als je een vast energiecontract hebt, kun je dit niet. Je betaalt immers ieder moment hetzelfde tarief, ongeacht hoe de daadwerkelijke tarieven op dat moment staan. Als je ziet dat het tarief laat staat, ga dan juist energie verbruiken. Zet op die momenten de wasmachine aan of de vaatwasser. Dan is dat niet nodig op het moment dat de tarieven hoger staan.

Soms krijg je zelfs geld toe als je energie verbruikt

Dit klinkt als een droom, maar het is echt waar. Energie verbruiken en geld toe krijgen. Het kan met een dynamisch energiecontract. Er zijn namelijk weleens momenten dat de energie leverancier een overschot aan energie heeft. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als ze teveel hebben ingekocht terwijl er toch minder vraag bleek. Dat is gunstig voor jou, want je krijgt op dit soort momenten geld toe als je energie verbruikt. Het gaat maar om een paar cent, maar dat doet er niet toe. Je krijgt geld in plaats van dat je moet betalen én je hebt energie kunnen verbruiken. Als je op deze momenten expres zoveel mogelijk apparaten gebruikt, haal je het maximale eruit. Zet bijvoorbeeld de wasmachine en tegelijkertijd de vaatwasser aan. Of gebruik deze momenten om je elektrische auto op te laden.

Wat je niet verbruikt hoef je ook niet te besparen

Net zoals voor geld, kunnen we deze gezegde in dit geval ook gebruiken: wat je niet uitgeeft hoef je ook niet te verdienen, gaat dat natuurlijk ook op voor dit onderwerp. De energie die je niet verbruikt, hoef je ook niet te besparen. Zorg dat je altijd een beetje oplet thuis. Laat geen lampen branden als je niet in de kamer bent, haal overbodige stekkers uit stopcontacten om sluipverbruik te voorkomen en je kunt bijvoorbeeld ook de verwarming een graad of twee lager zetten. Dit zijn kleine dingen, maar besparen je op de lange termijn veel geld.