Echt loopcomfort met de juiste wijdtemaat schoenen


Bij het kopen van schoenen denken we vaak alleen aan de lengte van de schoen, maar de breedte is minstens zo belangrijk voor echt loopcomfort. Daarom is het goed om te weten wat je wijdtemaat is. Lees verder als je wilt weten wat de wijdtemaat precies is en hoe je deze kunt opmeten.

Wat is de wijdtemaat van een schoen?

De wijdtemaat van een schoen geeft aan hoe breed de schoen is. Dit is belangrijk omdat niet iedereen dezelfde voetbreedte heeft, net zoals niet iedereen dezelfde voetlengte heeft. Een schoen met de juiste wijdtemaat zorgt ervoor dat je voeten comfortabel en goed ondersteund zijn, wat blaren en pijnlijke drukpunten voorkomt. Een schoenenmerk dat dit goed begrijpt, is Xsensible die dames sneakers in verschillende wijdtematen beschikbaar heeft, zodat de perfecte pasvorm voor jouw voeten altijd te vinden is.

Hoe meet ik de wijdtemaat van mijn voet?

Het zelf meten van de wijdtemaat van je voet is eenvoudig en kan thuis gedaan worden met slechts een hulpmiddel. Je hebt hiervoor alleen een meetlint nodig. Gebruik een meetlint en meet de omtrek van het breedste deel van je voet. Dit is meestal net onder de tenen. Zorg ervoor dat het meetlint losjes om je voet ligt en niet te strak. Herhaal dit proces voor je andere voet, omdat je voeten verschillend van grootte kunnen zijn. Doe de meting aan het einde van de dag, wanneer je voeten iets gezwollen zijn. Dit geeft de meest nauwkeurige maat. De gemeten omtrek kun je vervolgens gebruiken om je wijdtemaat te bepalen. Dit kan met behulp van een tabel die je op de website van Meijerink Schoenen terug kunt vinden. 

Meijerink Schoenen: jouw specialist in wijdtematen

Voor een professionele meting en deskundig advies kun je terecht bij Meijerink Schoenen. Deze schoenenwinkel, gevestigd in Hoorn, heeft jarenlange ervaring in het verkopen van schoenen met diverse wijdtematen. De specialisten van Meijerink Schoenen begrijpen hoe belangrijk het is dat schoenen perfect passen. Ze bieden daarom wijdtematen aan van wijdtemaat B tot en met wijdtemaat M. Of je nu smalle of extra brede voeten hebt, bij Meijerink vind je altijd een schoen die perfect aansluit bij jouw voetbreedte.

Meijerink Schoenen heeft niet alleen een fysieke winkel in Hoorn, maar is ook online actief. Dit betekent dat je vanuit het comfort van je eigen huis het uitgebreide assortiment kunt bekijken en schoenen kunt bestellen. Heb je bijvoorbeeld wijdte K schoenen nodig? Dan kun je hier eenvoudig op filteren in de webshop. Als je niet zeker weet welke wijdtemaat je nodig hebt, staan de deskundige medewerkers van Meijerink klaar om je te helpen, zowel in de winkel als telefonisch. Bezoek de winkel of ga online naar Meijerink-schoenen.nl en ervaar wat echt loopcomfort is!