De leukste woontrends van het komende jaar


Wil je dit jaar je woning echt eens van een upgrade voorzien? Kies dan voor een geheel nieuwe inrichting. Dankzij een geheel nieuwe inrichting heb je het net idee alsof je in een compleet nieuw huis bent gaan wonen. In werkelijkheid woon je uiteraard nog steeds in het huis waar je al geruime tijd woont.

Bij het inrichten van je woning heb je ontzettend veel mogelijkheden. Bezoek maar eens de showroom van Leolux Eindhoven. Je ziet in deze showroom allerlei soorten meubelen in talloze varianten staan. Dit maakt het er uiteraard niet makkelijker op om je woning in één keer naar wens in te richten.

Het is daarom verstandig om de woontrends in de gaten te houden. Verdiep je in de woontrends, bepaal wat je wel en niet aanspreekt en richt op basis daarvan je woning in. Onder meer onderstaande woontrends zijn erg leuk om eens te bekijken.

Veel natuurlijke materialen

Het is een absolute trend om voor veel natuurlijke materialen te kiezen. Wil je bijvoorbeeld een nieuw bijzettafeltje kopen? Dan is het super leuk om voor een tafeltje van hout te gaan. Dat is uiteraard een van de bekendste voorbeelden van natuurlijke materialen.

Ook in je keuken en badkamer kun je voor natuurlijke materialen kiezen. Onder meer graniet en marmer zijn hier goede voorbeelden van. Uiteraard moeten dergelijke natuurlijke materialen wel bij je smaak passen.

Natuur in huis

Het is sowieso een trend om natuur in je huis te halen. Hiermee doelen we niet alleen op de natuurlijke materialen, maar ook op planten. Het is een ware trend om je woning vol te zetten met de meest fraaie planten.

Het leuke is dat je deze planten op meerdere manieren in je interieur kunt verwerken. Heb je bijvoorbeeld niet al te veel ruimte in je woning? Kies dan voor een wand vol met planten. Je kunt de zogeheten verticale tuin prima naar binnen halen!

Organische vormen

Tijdens je zoektocht naar nieuwe meubelen kom je al snel veel meubelen in organische vorm tegen. Het is namelijk een ware trend dat veel meubelen in organische vorm uitgevoerd worden. Deze vormen brengen veel leven en een unieke uitstraling met zich mee. Tegelijkertijd kun je de organische vormen perfect combineren met de strakke vormen.

Duurzaamheid

Ben je voornemens om je woning opnieuw in te richten? Dan is het verstandig om je pijlen ook op duurzaamheid te richten. Duurzaamheid is nu eenmaal een veelbesproken thema.

Duurzaamheid is bovendien een breed begrip. Duurzaamheid heeft betrekking op meubelen, op accessoires en op de apparaten voor in je woning. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe wasdroger aanschaffen? Kies dan idealiter voor een zuinige variant.

Kijk ook naar mogelijkheden om zo min mogelijk energie te verbruiken. Wellicht leent je woning zich wel prima voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Dit kun je dan direct combineren met de nieuwe inrichting van je woning. Dan weet je één ding zeker: je hebt de komende jaren nergens meer naar omkijken. Alvast veel plezier in je nieuw ingerichte woning!